Carmen Brumă, 5 sfaturi importante ca să nu te îngraşi de sărbători

Carmen Brumă vine cu 5 sfaturi importante pentru a evita adăugarea de kilograme la siluetă în perioada sărbătorilor. 

"1. Foarte important e momentul zilei în care alegeţi să consumaţi alimente periculoase pentru siluetă. Dacă vreţi să mâncaţi cozonac, prăjituri, gogoşi, şorici, cartofi prăjiţi, tobă, salată de boeuf încercaţi să le mâncaţi în prima parte a zilei, până în ora 15. În acest fel îi veţi da organismului şansa de a consuma energia provenită din alimentele respective, nu să o stocheze sub formă de grăsime.

2. Masa de seară ar trebui să conţină obligatoriu o salată din legume proaspete  şi să fie cu 2-3 ore înainte de a vă culca. Datorită conţinutului de fibre, senzaţia de saţietate va apărea mult mai repede şi veţi mânca mai puţin fără să percepeţi acest lucru ca pe o restricţie.

3. Când încălziţi sarmalele faceţi-o într-un vas separat în care puneţi o cană de apă, astfel încât toată grăsimea care iese din ele să rămână în cratiţă. Nu uitaţi de ardeiul iute care are proprietatea de a creşte arderile 2-3 ore după masă, prin urmare consumaţi-l fără reţineri. O sarma din carne de porc gătită cu slănină poate ajunge la 250-300 de calorii, iar una din carne de pui sau curcan cu foarte puţin orez are aproximativ 100-150 de calorii.  Eu fac sarmale cu quinoa în loc de orez. Quinoa se digeră uşor şi are o cantitate mai mare de proteine în comparaţie cu orezul. 

4. Nu consumaţi fructe proaspete sau uscate şi oleaginoase (caju, migdale, alune, arahide etc)  pe lângă dulciurile tradiţionale, ci în loc de acestea. Dacă mâncaţi cozonac sau prăjituri, renunţaţi la fructe! Singura excepţie e ananasul crud, doar câteva cubuleţe (30-50 grame).

5. Mişcarea zilnică este singura soluţie pe care o aveţi dacă vreţi să mâncaţi orice şi să nu vă îngrăşaţi.", a transmis Carmen Brumă, conform Click.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel