EXCLUSIV  Carmen Avram: PNL, lovitură pentru USR cu anticipatele. Se gândesc să împuște doi iepuri

Carmen Avram FOTO FACEBOOK
Carmen Avram FOTO FACEBOOK

Europarlamentarul Carmen Avram a punctat, pentru DC News, ce riscă România prin organizarea alegerilor anticipate pe care PNL dorește să le pună în aplicare cât mai repede.

DC News: Cum se vede de la Bruxelles/Strasbourg subiectul alegerilor anticipate pe care PNL dorește să le pună în aplicare?

'Nu cred s-a discutat acest subiect la Bruxelles nici măcar o secundă. A fost vacanță, o săptămână în care foarte mulți europarlamentari nu au venit. La ședința S&D nu s-a discutat problema. Plenul se reunește în această săptămână. Dacă se întâmplă ceva, dacă va ridica cineva această problemă, se va auzi în aceste zile.' a spus Carmen Avram.

DC News: De ce se grăbește PNL pentru organizarea de alegeri anticipate? Ce se ascunde în spatele acestei decizii?

'Cred că doresc să se folosească de acest moment deoarece au început să scadă în sondaje, dar nu suficient de mult astfel încât să îi afecteze dramatic în cazul unor eventuale alegeri anticipate. Cred că vor să dea o lovitură USR-ului, care scade în sondaje și nu se va putea regrupa până la alegeri, astfel încât să fie un pericol pentru PNL. În acest moment, USR este principalul inamic al PNL. Se gândesc să împuște doi iepuri, să scape de principalul inamic, USR, și să încerce să surclaseze PSD la vot, care încă mai are nevoie de puțin timp pentru a-și reveni.' a declarat Carmen Avram.

'Este foarte periculos pentru România!' 

'Se încalcă niște principii valabile în toată Uniunea Europeană și în toate țările democratice. Nu poți să vii cu un catalog cu întrebări pe buletinul de vot. Atunci când te duci la urne trebuie să știi exact pentru ce te duci și pe ceea ce ai de făcut. Sunt recomandări de la Comisia de la Veneția, care indică faptul că s-ar încălca drepturi ale electoratului european dacă s-ar comasa niște alegeri. Am trecut deja o linie la votul de la alegerile europarlamentare și referendum. Nu mai trebuie să permitem testarea apelor pentru a se vedea dacă se pot face lucruri care sunt în afara Constituției, recomandărilor și în afara democrației. Dacă nimeni nu reacționează puternic, atunci înseamnă că le este permis și vor face un pas mai departe. Este un fapt foarte periculos pentru România!', a subliniat europarlamentarul PSD, Carmen Avram, pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel