EXCLUSIV  Carmen Avram, după boicotul românilor la adresa Austriei, spune că a venit momentul unei decizii de impact: CEC s-a mișcat cumva / video

Carmen Avram
Carmen Avram

Carmen Avram, europarlamentar PSD, a avut o reacție după boicotul românilor la adresa Austriei care s-a opus ca România să intre în Schengen.

Există români care au boicotat Austria, în diferite moduri, după ce această țară s-a opus aderării României la Schengen. Carmen Avram a comentat acest subiect la DC News și DC News TV spunând că poate a venit momentul ca firmele românești să-și dea mâna și să facă front comun.

„Avem o revoltă foarte mare, mi se pare mie, în societatea românească împotriva Austriei. Există un boicot față de anumite instituții financiare. (...) Statul român trebuie să păstreze un echilibru, așa cum păstrează fiecare stat membru din Uniunea Europeană. Niciun stat nu trebuie să fie ostil colaborărilor cu firmele străine. Dar cred că, din acest moment, ar trebui să ne uităm mai mult la companiile românești”, a zis Carmen Avram la DC News și DC News TV.

Val Vâlcu a spus că, în prezent, în infrastructura din România, câștigă firmele austriece.

„Dacă te uiți la CNAIR este, cum era pe vremuri, fotbalul, adică un meci din care, oriunde te întorci, câștigă nemții. Acum, în cazul CNAIR, câștigă austriecii”, a adăugat jurnalistul Val Vâlcu.

O mișcare istorică: companiile românești să se unească, să facă front comun astfel încât să aibă mai multe șanse în fața companiilor străine

„Asta a fost înainte. De acum încolo, trebuie să tragem linie și să fim mai atenți la ceea ce ne oferă România. Va trebuie să fim atenți la oferte. Poate, în momentul acesta, companiile pe care le mai avem pot face un efort pentru a veni cu proiecte mai bune care să fie aprobate prin procedurile legale, astfel încât companiile din România să poată fi implicate în activități de genul construcție de drumuri, construcții de baze, orice poate fi produs de companiile din România. Văd că CEC a venit acum cu o ofertă bună pentru cei care vor să-și mute banii de la alte bănci.

CEC este o bancă ce s-a mișcat cumva. Poate că și alte companii românești se pot mișca acum. Poate că și producătorii români de hrană ar trebui să facă, în sfârșit, front comun. Dacă nu faci front comun și dacă nu stai umăr la umăr, ai șanse mult mai puține să câștigi în fața unor companii care au un istoric mai îndelungat decât o companie din România. Este momentul să stăm toți mână în mână”, a mai zis Carmen Avram.

Răspunsul integral este la minutul 18:

VEZI ȘI: TVR tace, dar anunță totuși în programul de Anul Nou un concert, fără a specifica dacă este vorba despre cel de la Viena - https://www.dcnews.ro/tvr-tace-dar-anunta-totusi-in-programul-de-anul-nou-un-concert-fara-a-specifica-daca-este-vorba-despre-cel-de-la-viena_899771.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel