Care sunt avantajele și dezavantajele atunci când iei un credit de la IFN-urile existente în magazinele cu materiale de construcții

În cazul în care te-ai săturat de bănci, e bine să știi ce dobânzi și comisioane sunt practicate în randul IFN-urilor aflate în cele mai mari magazine de materiale de construcții.

În cazul în care un consumator vrea să contracteze un credit de consum pentru achiziția de bunuri în valoare de 5000 RON, pe o durată de 12 luni, datele sunt următoare:

La magazinul Hornbach există două IFN-uri: S.C. CETELEM IFN S.A și UNICREDIT CONSUMER FINANCING. La primul, rata dobânzii aferente unui credit de 5000 RON pe o durată de 12 luni, este de 8%, DAE/an este de 20,31 %, nu este practicat nici un comision de analiză, în schimb avem de plătit un comision de administrare lunar în cuantum de 25 lei, și un alt comision unic pentru servicii de 50 lei. În schimb, în estimativul efectuat de către cei de la UNICREDIT CONSUMER FINANCING nu este specificată nici valoarea dobanzii, nici valoarea DAE, ci doar cea a comisionului de administrare lunar, de 48 RON.

În incinta magazinului Dedeman, sunt trei IFN-uri. Astfel, la S.C. TBI CREDIT IFN S.A., are chiar și o promoție, pentru credite contractate pe o perioadă de 11 luni; cu toate acestea, rata dobânzii aferente creditului/an este de 33,7%, DAE/an este de 58,96%, iar comisionul de analiza de 603, 5 RON, alte comisioane nefiind specificate. In cazul în care vreți să luați un credit de la S.C. BRD FINANCE IFN S.A, veți avea de plătit o rată a dobanzii de 7% pe an, DAE/an de 16,69%, un comision de analiza de 100 lei, un comision de administrare lunar de 0,4% din valoare creditului( aproximativ 20 ron/lună), la care se adaugă 30 de ron – comision unic pentru alte servicii. Tot în Dedeman, dar la S.C. CETELEM IFN S.A, pentru aceeași valoare a creditului, pe aceeași durată, rata dobânzii este de 9,90%/an, DAE este 19,50%, iar comisionul de administrare în cuantum de 19,50 lei/lunar, plus 50 de lei comision unic servicii.

În cadrul magazinului Baumax, este EFG RETAIL SERVICES, dar nu au menționate informații cu privire la dobânzi sau comisioane.

La Bricostore, S.C CETELEM IFN S.A. are o rată dobânzii de de 11%, DAE este 46,54%, nu se percepe comision de analiză, ci doar un comision de administrare lunar, în cuantum de 67,50 lei.

La Praktiker, puteți lua un credit de la S.C. CETELEM IFN S.A., pentru veți plăti o rată a dobânzii de 9,90%, DAE de 19,76%, nu se percepe nici un comision de analiză a dosarului, dar se cere un comision de administrare lunar de 19,50 lei, la care se adaugă un commision unic de servicii, de 50 lei.

CITEȘTE AICI TOT STUDIUL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel