Care sunt semnele că trebuie să înlocuiești salteaua veche cu una nouă?

Somnul este unul dintre cele mai importante aspecte ale sănătății umane. Fără un somn de calitate, corpul omenesc nu este capabil să se vindece și să se regenereze, iar creierul se luptă să proceseze emoțiile și să stocheze amintirile.

Unul dintre cei mai importanți factori în obținerea unui somn bun este confortul saltelei. Există puține alte produse care pot avea un efect atât de semnificativ asupra sănătății și stării de bine date de odihna corespunzătoare. Prin urmare, este important să se investească în cea mai bună saltea posibilă și vechile saltele să fie înlocuite. Dar când ar trebui să fie înlocuită cea veche?

În condiții normale, saltelele trebuie înlocuite la fiecare 6 până la 8 ani. Este, desigur, o recomandare generală și nu o soluție unică. Există diverși factori care influențează momentul în care ar trebui să se renunța la salteaua veche pentru achiziționarea unui nou produs destinat odihnei.

7 semne că salteaua trebuie schimbată

În general, salteaua trebuie înlocuită dacă se întrunesc una sau mai multe dintre următoarele simptome:

1. Are o vechime de peste 6-8 ani.

2. Afectează negativ calitatea somnului.

3. Prezintă adâncituri sau este deteriorată în anumite zone.

4. Face mai mult zgomot decât de obicei.

5. Arcurile zgomotoase sunt comune la saltelele vechi cu arcuri interioare.

6. Utilizatorii saltelei se trezesc frecvent cu rigiditate musculară sau articulară.

7. Persoana observă că doarme mai bine în paturile de hotel sau în vizite la prieteni și rude.

8. Se agravează alergiile sau astmul.

În esență, salteaua trebuie înlocuită dacă nu mai ajută la obținerea unui somn odihnitor. Nu există o modalitate clară de a ști cu siguranță dacă este timpul pentru o saltea nouă, dar, în general, dacă există dubii, probabil că merită această investiție mai degrabă mai devreme decât mai târziu.

Factorii care influențează durata de viață a saltelei

O varietate de factori influențează longevitatea unei saltele. O saltea ieftină se va degrada mult mai repede decât o saltea de lux, de exemplu. Printre factorii cheie care influențează înlocuirea saltelei se includ:

Materialul saltelei. Materialele utilizate pentru fabricarea saltelei influențează foarte mult durabilitatea acesteia. Saltelele cu arcuri interioare de calitate inferioară și saltelele din spumă au tendința de a avea cea mai scurtă durată de viață, deoarece sunt predispuse la lăsare și, respectiv, la deformări în anumite zone de presiune mare. Saltelele hibride sunt, de asemenea, predispuse la aceste probleme, dar din moment ce sunt adesea vândute ca opțiuni de ultimă generație și realizate cu materiale de calitate superioară, tind să fie mai durabile. Saltelele din latex sunt cele mai durabile, rezistând până la 8 ani.

În funcție de material, există câteva modalități bune de a prezice durabilitatea. Pentru saltelele cu arcuri interioare și cele hibride, trebuie ales un ecartament mai mic al bobinei, ceea ce înseamnă bobine mai groase. Pentru saltelele cu spumă, trebuie căutate densități mai mari de spumă. Latexul natural rezistă mai mult decât cel sintetic și se recomandă să se țină cont de acest aspect.

Întreținerea și îngrijirea. La fel ca orice alt produs, o saltea va dura mai mult dacă utilizatorul are grijă de ea. Aceasta înseamnă rotirea saltelei la fiecare 3 sau 6 luni (cu excepția cazului în care producătorul recomandă altfel) și utilizarea unui huse protectoare.

Dimensiunea și greutatea utilizatorului. Greutatea corporală, precum și greutatea totală a persoanelor care împart patul, influențează, de asemenea, ritmul în care salteaua se va degrada. Persoanele mai corpolente vor descoperi că saltelele se pot lăsa mai repede, în timp ce persoanele mai slabe vor avea un impact mai mic asupra saltelei. În mod similar, o saltea pentru un cuplu se va uza probabil mai devreme decât o saltea pentru o singură persoană.

Copiii și animalele de companie. Dacă patul se împarte cu copii mici sau cu animale de companie, este posibil să fie nevoie ca salteaua să fie înlocuită mai des. Pe lângă greutatea suplimentară, atât animalele de companie, cât și copiii sunt mai susceptibili de a provoca pete și deteriorarea saltelei. Animalele de companie pot produce daune de suprafață asupra saltelei, iar copiii pot sări în pat, una dintre activitățile preferate, și pot avaria în profunzime salteaua, ducând la necesitatea înlocuirii mult mai devreme a acesteia.

Cumpărarea unei saltele noi poate reprezenta o cheltuială semnificativă. Se pune problema: merită o nouă achiziție de saltea? În aproape toate cazurile, răspunsul este “Da, absolut”. O saltea nouă poate îmbunătăți calitatea somnului, ceea ce influențează întreaga viață și stare de sănătate, de la nivelul de energie până la starea de spirit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel