Care sunt „Reformiștii” care susțin moțiunea Monicăi Macovei

Monica Macovei 1
Monica Macovei 1

Candidatul pentru postul de președinte al PDL, Monica Macovei, și-a depus, vineri, moțiunea pentru șefia partidului. Aceasta este intitulată „Reformiștii” și este susținută de nume importante din formațiune, printre care Cristian Preda, Sever Voinescu, Teodor Baconschi sau Ionuț Popescu.

Moțiunea Monicăi Macovei este împărțită în șase capitole, cu unul mai mult decât moțiunea depusă, joi, de Vasile Blaga: „Context”, „Proiectul nostru pentru România”, „Proiectul nostru pentru Partidul Democrat Liberal”, „Obiectivele Partidului Democrat Liberal”, „Declarație” și „Susținătorii moțiunii”.

Legat de economie, Monica Macovei susține în moțiune că „Privatizare și debirocratizare trebuie să fie cuvintele de ordine”.

„Considerăm ca privatizarea este singura modalitate de a stopa jaful din companiile de stat. Tot prin privatizare vor putea fi înlăturați directorii incompetenți, numiți pe criterii politice în companiile de stat”, se arată în moțiune.

De asemenea, în moțiunea prezentată de Monica Macovei se vorbește, pe lângă Economie, de domenii precum: Sănătate, Familie, Educație, Mediu, Energie, Agricultură sau Justiție.

Ca și Vasile Blaga, europarlamentarul PDL susține Parlamentul unicameral și reducerea numărului de senatori și deputați la 300.

Printre cei 400 de susținători ai moțiunii depuse de Monica Macovei se numără Cristian Preda, Sever Voinescu, Teodor Baconschi sau Ionuț Popescu.

Vezi aici textul integral al moțiunii depuse de Monica Macovei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel