Care sunt prioritățile financiare după eliminarea restricțiilor

Care sunt prioritățile financiare după eliminarea restricțiilor
Care sunt prioritățile financiare după eliminarea restricțiilor

Pandemia de coronavirus a venit cu influențe foarte mari asupra piețelor financiare. 

Dacă ar fi să comparăm cu efectele crizei din 2008, o putem face doar până la un anumit punct și putem spune că aceasta a adus niște pierderi financiare mari la nivel global. Și situația nu se oprește aici, deoarece este imprevizibilă situația pe viitor. Se pot face însă anumite planuri de urgență pentru a preveni anumite situații grave care ar putea apărea.

Care sunt cele mai mari pierderi financiare?

Specialiștii preconizează că pandemia de coronavirus va fi urmată de o “pandemie” financiară, deoarece toate restricțiile impuse au dus la pierderi mari finaciare. Astfel ca performanțele economiei globale vor fi cu aproximativ 12 miliarde de dolari mai reduse, iar datoria publică va depăși nivelul maxim de după cel de-al doilea război mondial. Țările sărace au nevoie de ajutor din partea celor bogate, iar pentru depășirea pandemiei trebuie îngrădită îndatorarea din nou prin măsuri dure de austeritate.

Măsuri la nivel global

Fondul Monetar Internațional a pus la dispoziţia statelor care au venituri scăzute, 50 de miliarde de dolari prin facilitatea sa de finanţare rapidă, pe fondul pandemiei de coronavirus. Pentru statele cu venituri scăzute, FMI a acordat zece miliarde de dolari printr-o finanţare de urgenţă. În același timp, Comisia Europeană a pus la dispoziția statelor membre un prim pachet de 7,5 miliarde de euro și un total de 25 de miliarde de euro pentru sprijinul economiilor care suferă din cauza pandemiei. De asemenea, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică încurajează băncile centrale să transmită semnale încurajatoare pentru a atenua turbulenţele de pe pieţele financiare, spunând că acestea ar trebui să fie pregătite să relaxeze şi mai mult politica monetară şi să furnizeze lichidităţi băncilor, dacă va fi necesar.

Prioritati financiare post pandemie ale persoanelor fizice 

Foarte multe persoane au întâmpinat greutăți financiare pe perioada pandemiei, iar efectele acestora se resimt și acum. Multe persoane au apelat la un credit rapid pentru a-și acoperi cheltuielile, iar prioritatea în urma relaxării restricțiilor este în mod clar returnarea datoriilor către creditori. Foarte multe persoane se gândesc la investiții sigure, care în contextul unei alte crize să fie benefice situației lor financiare. De asemenea, persoanele cu credite imobiliare sau ipotecare, se gândesc la returnarea mai rapidă a creditului, înaintea termenului scadent, pentru a nu ajuge în imposibilitatea de plată care ar duce la pierderea locuinței.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel