Care sunt persoanele care nu ar trebui să bea nici măcar un pahar de vin. Cei din grupa de risc pot suferi efecte adverse foarte grave

Imagine de 955169 de la Pixabay
Imagine de 955169 de la Pixabay

Pentru unele grupe de risc, chiar și un singur pahar de vin ar putea fi o propunere riscantă.

Indiferent dacă vă place să vă relaxați la sfârșitul nopții cu un pahar de pinot grigio sau să vă delectați cu pastele preferate, împreună cu un cabernet sauvignon, vinul este o parte integrantă a rutinei obișnuite a multor oameni. De fapt, potrivit Institutului Vinului din SUA, adulții americani beau, în medie, 2,95 galoane de vin în fiecare an (1116 litri).

Cu toate acestea, vinul nu este pentru toată lumea. Spre exemplu, dacă aveți diabet, ar fi înțelept să fiți atenți la consumul de vin.

Potrivit lui Leann Poston, de la Invigor Medical, vinul poate avea un efect pronunțat asupra glicemiei, mai ales dacă beți pe stomacul gol.

„Oamenii cu diabet ar trebui să fie foarte atenți când beau vin”, spune Poston. „Consumul de alcool pe burta goală poate scădea semnificativ glicemia și poate duce la hipoglicemie severă”, care poate duce la o comă diabetică.

Totodată, dacă luați orice tip de medicamente sedative sau analgezice, consumul de vin ar putea fi o idee neînțeleaptă.

„Sedativele și analgezicele sunt deprimante, ceea ce înseamnă că încetinesc activitatea creierului, iar alcoolul face același lucru”, spune Poston.

De fapt, conform unui raport din 2014 publicat în revista CDC Morbidity and Mortality Weekly, alcoolul a fost implicat în 18,5% din vizitele la urgente provocate de analgezice opioide și în 22,1% din decesele cauzate de analgezice opioide.

Și disulfiramul, un medicament folosit pentru tratarea alcoolismului cronic, poate avea reacții adverse grave dacă este combinat cu vin.

„Dacă consumați alcool în timp ce luați acest medicament, puteți anticipa dureri de cap, vărsături, greață, slăbiciune, modificări ale respirației și ale ritmului cardiac”, spune Poston.

Totodată, în mod surprinzător, dacă aveți astm bronșic, un pahar sau două de vin vă poate face mai susceptibil la un atac de astm.

„Astmaticii pot avea reacții adverse la vin din cauza sensibilității la sulfiți”, spune Chris Airey, director medical la Optimale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel