Care sunt costurile unui credit imobiliar. La ce să fii atent

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Dacă te bate gândul să iei un credit imobiliar, trebuie să te pui la punct cu toate detaliile care țin de acest pas pentru a nu avea suprize neplăcute. Iată ce trebuie să știi.

Băncile pot solicita în cazul unui credit: rata de dobândă, comision de analiza dosar în suma fixă, comision lunar aplicat la şold sau comision de administrare cont curent, comision de rambursare anticipate, dacă este cazul, potrivit conso.ro.

Costuri adiţionale creditului sunt costul cu asigurarea de imobil sau de viaţă, precum şi costurile evaluării imobilului ipotecat şi taxele notariale.

Comisionul de analiza dosar nu are un impact prea mare asupra costului total al creditului, însă comisioanele lunare da. În plus, baza de calcul la care se aplică este foarte importantă.

Pachetul de asigurări solicitat de bancă este un alt element de care trebuie ţinut cont. În timp ce asigurarea imobilului este întotdeauna obligatorie, asigurarea de viaţă este impusă doar de unele instituţii. Primele plătite pentru cele două poliţe se adaugă la costul total al creditului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel