Care sunt cele mai importante informații despre casele din containere?

foto pexels
foto pexels

Cu toții ne dorim să avem casa noastră, unde să ne simțim stăpâni, cum se zice, și pe care să o putem personaliza și amenaja după placul nostru. Din păcate, nu toată lumea are posibilitatea de a cumpăra o locuință, iar să apelezi acum la un credit imobiliar poate fi un risc destul de mare, pe care nu oricine și-l poate asuma.

Există însă și soluții de a te numi, cu mândrie, proprietarul unei case, iar una dintre ele  - și chiar foarte avantajoasă, din cam toate punctele de vedere, este să apelezi la o casă container.

Casa visurilor tale este mai aproape decât crezi

Dacă ai citit cu atenție rândurile de mai sus, ultimele cuvinte te-au surprins. Casă container? Cum adică? Ce înseamnă? Care sunt avantajele? O pot racorda la utilități? Acestea au fost doar câteva dintre întrebările care te-au asaltat și la care vom încerca să răspundem în continuare. La final, dacă răspunsurile vor fi pe placul tău, tot ce trebuie să faci este să treci la fapte și să găsești compania care adoptă acum, la scara larga, soluțiile din containere de locuit și care îți poate veni în ajutor. 

O provocare sau nu?

Poate fi destul de ciudat să te gândești la faptul că este vorba despre o casă construită dintr-un container pentru marfă, dar trebuie să știi că mulți oameni au găsit această variantă pe placul lor. Este și normal dacă ne gândim la mulțimea de avantaje, dintre care cele mai importante sunt prețul redus, dar și timpul în care te poți muta în propria ta casă. 

Personalizare după bunul plac

Containerele de marfă s-au dovedit alegerea perfectă pentru cei care își doreau propria locuință, dar nu aveau suma necesară pentru a o procura. Sau nu poate că nu erau dispuși să investească mult pentru a-și construi o casă după placul lor. Era și normal să fie așa, deoarece nu doar că erau ieftine, dar au fost chiar și o adevărată provocare pentru arhitecți să își folosească din plin imaginația. Casa din containere poate fi personalizată după cum dorești, iar în doar câteva ore, containerul este ridicat și gata de amenajare. Ce ți-ai putea dori mai mult?

Nu ai nevoie de fundație

Preferatele arhitecților sunt containerele supraetajate, dar nu este obligatoriu ca acestea să fie și alegerea ta. Acest tip de locuințe nu au nevoie de fundație, dar ar fi indicat totuși să fie construită o platformă din beton pe care să fie amplasată casa din containere. Nu uita nici de hidrofor și fosa septică, din motive lesne de înțeles. 

Izolația caselor din container

Din necunoștință de cauză, mulți consideră aceste locuințe care fiind unele foarte deficitare la capitolul confort. Mult prea cald vara, îngrozitor de frig iarna! Așa susțin aceștia, dar noi îți răspundem că nu ai de ce să îți faci astfel de griji, pentru că vei putea opta pentru izolație. Discută cu specialiștii cu care vrei să colaborezi pentru a-ți ridica locuința și vezi care sunt și sugestiile lor în acest caz. 

Poți merge pe varianta clasică, cu vată minerală, sau poți fi ceva mai îndrăzneț și să o încerci pe cea cu plută. Nu uita însă că, spre deosebire de alte locuințe, aici trebuie să izolezi și tavanul, pentru că tu să ai parte de cel mai bun confort. Pentru pereți, plăcile de lemn sau de rigips sunt perfecte, pentru că le poți încadra și mai frumos în amenajarea ulterioară a locuinței. 

Instalația electrică

Nu trebuie să îți mai faci griji nici măcar referitor la configurarea circuitelor din cadrul instalației electrice. Potrivit specialiștilor, cablurile sunt trase prin spatele pereților, ceea ce face ca le vedere să nu fie niciunul. Pentru perioada sezonului rece se vor folosi caloriferele electrice, dar grație izolării bune a casei, atât pe interior, cât și pe exterior, costurile nu vor fi chiar atât de mari. Pentru a avea parte de apă caldă, un boiler este tot ceea ce ai nevoie.

Costuri mai mici

Trebuie să recunoaștem, costurile mult mai mici ale unei astfel de locuințe, la cheie, sunt unele care parcă sfidează orice concurență, mai ales dacă te uiți și vezi care sunt sumele care se cer pentru locuințele clasice. Mai mult, în cadrul prețului, de multe ori sunt incluse instalațiile electrice și sanitare, finisajele standard, dar asta nu înseamnă că nu există și varianta ca tu să îți faci propriile alegeri. Ce poate fi mai bun decât atât? 

O casă complet personalizată

Cu toții ne dorim ca locuința noastră să fie una personalizată după dorințele noastre. Acest lucru este mult mai ușor de îndeplinit atunci când vine vorba despre o casă din containere, unde poți să te ”joci” cu compartimentarea spațiului, volumele și finisajele. 

Rezistență

Toate bune și frumoase, dar cum stau lucrurile cu rezistența? Tot specialiștii sunt cei care ne răspund la această întrebare. Ei bine, rezistența lor la cutremure este una totală, îngrijită corespunzător poate fi folosită fără probleme aproximativ 50 de ani, sunt etanșe și impermeabile. 

Locuință ecologică

Din ce în ce mai mulți oameni sunt atrași de locuințele ecologice. Dacă și tu te numeri printre ei, vei fi mai mult decât mulțumit să afli că o astfel de locuință poate fi încadrată la acest capitol. 

Nu uita de autorizație

Chiar dacă este o locuință care nu are nevoie de fundație, tot trebuie să obții autorizația de construire sau ridicare. Dacă totul este în regulă, nimic nu stă în calea visului tău de a avea propria locuință, una ieftină și, mai ales, personalizată. Fă chiar acum demersurile necesare și vei vedea cât de rapid merg lucrurile! Mai curând decât crezi, te vei muta aici, acasă! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel