Care sunt cei patru miniştri candidaţi la remaniere

[] []

09 iun 2011 / 09:54
Salveaza PDF Comentarii
intrebare
intrebare

Miniştrii vizaţi de remaniere sunt cei cu cele mai slabe rezultate în privinţa atragerii fondurilor europene.

După mai mult de 4 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, gradul de absorbţie variază foarte mult în funcţie de ministerul care le gestionează, de la 2% la cel mult 20%, scrie realitatea.net.

Anca Boagiu este fruntaşa lipsei absorbţiei cu 2% fonduri UE atrase. Nici Traian Igaş nu poate sta liniştit. Internele au atras numai 6 procente din fonduri, iar finanţele se pot lăuda cu un modest 7%. Lista e închisă de Ministerul Mediului care are un grad de absorbţie de asemenea sub 10%.

La polul opus se află Elena Udrea cu un grad de absorbţie a fondurilor europene de peste 20%. Pe locul doi se află Ministerul Muncii cu un grad de absorbţie de 18%. Un alt ministru care poate sta liniştit este Ion Ariton.

Cifrele sunt de la sfârşitul lunii aprilie 2011. Fondurile europene pot fi utilizate pe o perioadă de 9 ani din care 4 ani jumătate au trecut, iar gradul general de absorbţie al României reprezentată prin Guvern este de numai 11%.

Traian Băsescu le-a spus miercuri miniştrilor că execuţia privind investiţiile din fonduri europene "nu e bună", astfel încât, la 30 iunie, când se va analiza stadiul acestora, miniştrii cu rezultate slabe ar trebui să se gândească "dacă mai pot face parte din Cabinet".


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23