Care-i treaba cu creșterea pensiilor. Cristache, către Turcan: Dacă nu sunt bani, spuneți!

Raluca Turcan (PNL) a fost invitata lui Ionuț Cristache la TVR 1, printre subiectele abordate numărându-se creșterea alocațiilor și pensiilor.

„La 1 august, facem analiza semestrială a bugetului și se va vedea, vor anunța ministrul de Finanțe și primul ministru care va fi soluția în privința alocațiilor. Mi se pare corect ca această decizie să fie anunțată, ca și decizia privind pensiile, de către primul ministru și ministrul Finanțelor. Deci, în seara aceasta, de la mine nu o să obțineți o știre cu privire la creșterea sau nu a acestora sau la un anumit procent”, a spus Raluca Turcan, miercuri seară, în cadrul emisiunii „România9” de la TVR 1.

„Pot să spun câteva lucruri de principiu. În privința pensiilor, situația este următoarea: am ajuns la această presiune de a majora pensiile cu 40 la sută pentru că PSD, ignorând o lege care era în vigoare, și anume de a calcula pensiile raportat la rata inflației și la creșterea venitului mediu brut, cum e firesc ca să poată să fie în acord cu creșterea productivității, PSD a spus nu, lasă, o facem noi din pix. Un calcul electoral.

Și, acum, răspunsul nostru este: vom pune pe masă câteva proiecții a ceea ce înseamnă majorarea pensiilor cu X, Y, Z procente, vom prezenta bugetul și se va anunța decizia”, a precizat Raluca Turcan.

Cristache: Dacă nu sunt bani...

„Dacă nu sunt bani, dacă resursele statului arată că nu aveți bani, ieșiți și spuneți că nu sunt bani. Nu mai îndatorați statul, cum au făcut PSD-iștii pe vremuri, că așa spuneți că au făcut”, a zis Ionuț Cristache.

„Eu sunt convinsă că, în momentul în care vom lua aceste decizii și le vom anunța, vom veni cu toate argumentele și, într-un exercițiu de sinceritate maximă, o să prezentăm toate argumentele care stau la baza deciziei”, a mai spus Raluca Turcan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel