Care este scopul lui Băsescu, în viziunea lui Antonescu

[] []

30 Martie 2014 / 16:16
Salveaza PDF Comentarii

Liderul PNL, Crin Antonescu, a arătat duminică, la Pitești, că scopul președintelui Traian Băsescu este eliminarea sa din postura de candidat la Preşedinţie, pentru ca șeful statului să se poată legitima drept liderul opoziţiei de dreapta într-o Românie cu preşedinte şi premier de stânga.

Crin Antonescu a afirmat că şi la alegerile prezidenţiale de anul acesta, la fel ca şi la scrutinul din 2009 pentru Preşedinţia României, principalul scop al lui Traian Băsescu este scoaterea sa din cursa pentru intrarea în turul II. Liberalul a arătat că de această dată scopul șefului statului este eliminarea sa din postura de candidat la Preşedinţie, pentru ca Traian Băsescu să se poată legitima drept liderul opoziţiei de dreapta într-o Românie cu preşedinte şi premier de stânga.

"În 2009, grija principală a lui Traian Băsescu a fost aceea de a nu ajunge Antonescu în turul doi, ca să se întâmple ceea ce s-a întâmplat. (…) Partid mare, care nu putea să suporte să nu dea preşedintele ţării, PSD a făcut tot ce a putut ca să nu intre Antonescu în turul doi. (…) Care e ţinta lui Traian Băsescu, ce mai poate aspira să fie? Preşedinte al României? Nu se poate. Nu se poate nu doar pentru că nu-i dă voie Constituţia, ci pentru că n-ar mai putea obţine voturile. Poate Traian Băsescu să susţină un candidat, are el un asemenea candidat şi are el atâta credibilitate încât să propulseze un om care să bată PSD şi să câştige Preşedinţia României? Fireşte, nu!

Ceea ce-i rămâne lui Traian Băsescu pentru a juca în continuare un rol major în România este să fie liderul opoziţiei la un preşedinte şi la un guvern socialist, dar asta înseamnă eliminarea noastră ca partid cu adevărat puternic, eliminarea mea în calitate de candidat la Preşedinţie.

Iată de ce acest foc se concentrează acum asupra noastră. Iată de ce factorul psihologic este major, pentru că ei ştiu că acestea vor fi nişte alegeri de moral, de mobilizare, că aceste alegeri vor aduce succes acelora care pun o credinţă, pun proiecte, apartenenţa la un partid politic adevărat mai presus decât promisiuni bugetare care oricum nu s-au onorat şi nu se vor onora, sau promisiunile pe care le ştim ale Partidului Social Democrat sau ale lui Victor Ponta", a declarat Crin Antonescu, citat de gandul.info.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24