Care este diferența dintre diamant și briliant. Probabil, nu te-ai fi așteptat la asta!

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Tu știi care este diferența dintre diamant și briliant? Probabil, nu te așteptai la această explicație.

Conform specialiștilor, diamantul este piatra prețioasă în sine, în timp ce briliantul este, de fapt, un diamant tăiat în 57 de fațete. Cele două cuvinte, „diamant” și „briliant” nu sunt sinonime. Diamantul este numele generic al mineralului, al rocii neșlefuite si netăiate, în timp ce briliantul este forma finală a unui diamant tăiat și șlefuit de către un specialist în bijuterii prețioase, scrie shtiu.ro.

Tăietura în formă de briliant a fost inventată de Marcel Tolkowsky (1899-1991) în anul 1919. Aceasta are 58 de faţete. Astfel, piatra prețioasă se taie în două piramide de baza pe care se sprijină 33 de tăieturi pe coroana diamantului (în partea de sus) şi 25 pe pavilion (în jumătatea inferioară a diamantului, de sub centură). Acesta a scris și o carte intitulată „Designul diamantului”

De obicei, bijutierii specialiști sunt cei care decid dacă un diamant poate deveni sau nu briliant. Așadar, un "briliant" este un diamant în tăietura briliant.

Diamant neşlefuit de 1.175 de carate, prezentat la New York

Un diamant neşlefuit de 1.175 de carate a fost prezentat, în septembrie, la New York de compania minieră Lucara Diamond Corp alături de HB Antwerp, în încercarea de a atrage apetitul investitorilor pentru diamantele naturale în stare brută, informează Reuters. Companiile susţin că piatra este cel mai mare diamant brut prezentat în Statele Unite şi pe locul al treilea în topul celor mai mari diamante descoperite vreodată. Reuters precizează că nu a putut verifica informaţia din surse independente.

HB Antwerp a declarat pentru Reuters că nu a decis încă dacă va tăia diamantul în mai multe pietre şlefuite. Diamantul masiv a fost dezvăluit la Whitby Hotel din centrul Manhattan, unde va fi expus timp de o săptămână. Piatra preţioasă neşlefuită este unul dintre cele trei diamante de peste o mie de carate extrase din mina Karowe din Botswana în ultimii ani. În 2020, cele două companii s-au asociat cu Louis Vuitton pentru a prezenta diamantul Sewelo, extras de asemenea din mina Karowe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel