Care e singurul sport jucat vreodată pe Lună

foto: Freepik
foto: Freepik

Greu de crezut sau nu, pe suprafața Lunii s-a lovit... mingea!

Vestea că omul a pășit pentru prima dată pe Lună a captivat atenția lumii și a uimit întreaga omenire. Ajunși în spațiu, astronauții și-au continuat misiunea, au colectat probe și au raportat în detaliu situația de la sol. În timp, totul a devenit o rutină pentru ei. Cum au reușit să facă față acestei monotonii? Ei bine, au jucat golf!

                             

Potrivit spaceil.com, Pe 6 februarie 1971, astronautul american Alan Shepard, membru al misiunii Apollo 14, a realizat o activitate interesantă pe suprafața Lunii - a jucat golf. Folosind un "ștaf" special creat, numit "Wilson Staff Six Iron", Shepard a efectuat câteva lovituri de golf pe Lună. Prima dată, lovitura nu a fost atât de reușită, însă a doua încercare a avut mai mult succes, mingea ajungând la distanță considerabilă. Acest moment a fost capturat în fotografii și rămâne unul dintre momentele amuzante și iconice ale explorării spațiale.

Cât de departe s-a dus mingea

Shepard a afirmat că a doua minge pe care a lovit-o a călătorit pe o distanță considerabilă. Totuși, informația corectă este că mingea a parcurs o distanță de aproximativ 22 de metri, iar cea de-a doua minge a atins aproximativ 36 de metri, conform Space.com. Este important de subliniat că aceste distanțe sunt mult sub kilometri. În apărarea astronautului, trebuie că echipamentul folosit de el nu era un set de golf obișnuit, ci un dispozitiv adaptat pentru a fi ușor de transportat și de manevrat pe suprafața lunară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel