Cardurile de sănătate, oprite de farmaciști. Ilegalitate care poate fi pedepsită cu închisoarea

Farmacie
Farmacie

Farmaciștii opresc cardurile de sănătate ale pacienților din cauza sistemului informatic suprasolicitat, care se blochează des, acest lucru fiind ilegal, se arată într-o anchetă a TVR.

Din cauza sistemului informatic suprasolicitat, care se blochează des și nu permite operarea rețetelor în timp real, farmaciștii eliberează medicamentele, însă opresc cardurile de sănătate ale pacienților pentru a introduce mai târziu datele în sistem. Practica este ilegală, iar bolnavii și farmaciștii își riscă libertatea, informează Știrile TVR.

O anchetă a jurnaliștilor TVR arată că în 10 farmacii din câte au fost, în 5 au găsit  zeci de carduri lăsate de pacienții care au vrut să își ia medicamentele compensate, dar nu au reușit din cauză că nu a mers sistemul informatic.

Ce susțin reprezentanții Casei de Asigurări

Reprezentanții Casei de Asigurări susțin că sistemul este supraîncărcat în prima jumătate a lunii pentru că toți furnizorii fac raportările pentru a-și primi banii, însă pacienții nu ar trebui să își lase cardurile în farmacii, în timp ce farmaciștii susțin că aceasta este singura soluție pentru a veni în sprijinul pacienților.

Reținerea cardurilor de sănătate de către asistent, medic sau farmacist este interzisă și constituie o infracțiune, care se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Vezi și: Caraş-Severin: Peste 1.200 de certificate provizorii, înlocuitoare ale cardurilor europene de asigurări de sănătate, emise în 2019

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel