Carbohidrați, cantitatea potrivită în cura de slăbire

Steluța Indrei / 19 aug 2018 / 21:15 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Deși sunt puși pe lista neagră atunci când vine vorba de slăbire, carbohidrații sunt necesari pentru o viață sănătoasă. Un studiu recent reabilitează consumul de carbohidrați și indică doza recomandată. 

Conform unui studiu publicat de The Lancet Public Health, o dietă care presupune o cantitate moderată de carbohidrați prelungește viața cu circa 4 ani. Asta, în comparație cu una săracă în carbohidrați (sub 40% dintre caloriile zilnice vin din carbohidrați) și una bogată în carbohidrați (cu peste 70% dintre calorii provenind din carbohidrați).

Carbohidrații reprezintă cea mai importantă sursă de energie din alimentale consumate, fiind recomandat un aport de 50-55% din caloriile zilnice.

În cadrul studiului au fost monitorizați, timp de 25 de ani, 15.000 de americani. S-a descoperit că aceia care consumau puțini carbohidrați sau foarte mulți aveau cel mai mare risc de mortalitate. Cei din grupa celor care consumau puțini carbohidrați aveau o speranță de viață de 83 de ani, iar cei aflați la polul opus - 79 de ani.

Conform cercetării citate de Live Science, este important să consumăm carbohidrați moderat începând cu vârsta de 50 de ani, dacă vrem să ne prelungim viața cât mai mult.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26