Carantina în București. Emilian Imbri: Nu poate să fie evitată această situație. 20.000 de infectări pe zi

Medicul Emilian Imbri a explicat de ce este necesar ca Bucureștiul să intre în carantină după ce numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 a crescut semnificativ. 

Emilian Imbri a intervenit în direct la Antena 3 unde a susținut că ar fi normal ca Bucureștiul să fie carantinat după ce numărul de infectări a crescut foarte mult.

”Nu că trebuie să intre în carantină ci că ar fi poate normal și poate că nu poate să fie evitată această situație. De ce? Iată că de ieri până astăzi numărul de persoane infectate în București a crescut cu peste 1.000 de persoane la care se adaugă și Ilfovul. Degeaba spunem că Bucureștiul și Ilfovul sunt separate când toată lumea circulă din localitățile din jurul Bucureștiului în București și invers, iar unele localități sunt carantinate deja. Aici sunt locurile de muncă. Există un transfer/transport benevol ce este apreciat de virusul SARS-CoV-2. Astăzi s-a depășit la nivel național numărul de persoane care ar avea nevoie să fie tratate la ATI. Este depășită capacitatea de paturi alocate pentru Covid-19”, a declarat Emilian Imbri, expert în sănătate și fost manager al Spitalului ”Victor Babeș” din Capitală. 

România, la 20.000 de infectări pe zi

Medicul Emilian Imbri a explicat și unde ar putea ajunge România în următoarele 10-20 de zile. 

”Profesorul Rafila a spus că vom ajunge la un vârf, destul de repede, la aproape 20.000 de cazuri de infectări pe zi”, a declarat Emilian Imbri. 

Până astăzi, 17 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 874.985 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 790.813 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.186 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel