Caramitru Jr. se ia de Tapalagă: ”Gândire ca acum 20-30 de ani”. Atac cu manta la Cioloș

Andrei Caramitru
Andrei Caramitru

Andrei Caramitru consideră că e profund greșit ceea ce consideră jurnalistul Dan Tapalagă că ar trebui să se întâmple în USR, dar și ceea ce se întâmplă în PLUS.

”Tăpălagă a scris o analiză ieri. In care spune că USR/PLUS are nevoie de un "leader". Că asta lipsește. Este profund greșit. Gândire ca acum 20-30 de ani. Dl Tăpălagă nu înțelege conceptul de rețea și vorbește de ierarhii ca pe vremuri. 

Aici vorbim de o mișcare a 2-3 milioane de simpatizanți. Oameni inteligenți care își doresc schimbarea. Care vor să se implice și vor sa fie ascultați. O mișcare de la firul ierbii. Bottom-up. Este opusul unei miscari ierarhice conduse de un lider.

Ce e nevoie e altceva. Construcția trebuie să funcționeze ca o platforma deschisă. De idei și de oameni - orice idee bună sau candidat bun (că e din partid sau nu, că e șef sau nu) trebuie să poată fi susținută.

Asta este tema. Dacă mișcarea și USR se ierarhizează și centralizează excesiv, lumea nu se va mai simți reprezentată. Este exact problema PLUS (care este un partid hiper centralizat în jurul unui om) - și care stagnează la 5-6% din această cauză.

Soluția - pentru a crește - este in open primaries pentru selecția candidaților și aplicații digitale de rapid pooling și aliniere. Dacă USR (împreuna cu PLUS) încep sa gândească așa - vor câștiga masiv. Dacă nu - vor pierde (din ambiția unuia sau altuia care vrea doar putere internă și gândește în paradigme vechi și perimate).” 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel