Carabulea, lovitură în Patria Bank

Irina Constantin / 01 iul 2018 / 08:55 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Ilie Carabulea cere revocarea consiliului de administrație al Patria Bank. 

Ilie Carabulea deține 10,8% din Patria Bank. Pe ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din 2 august apare, la propunerea lui Carabulea, potrivit news.ro, solicitarea de revocare a membrilor consiliului de administraţie ai băncii. Ilie Carabulea ar vrea să-i dea în judecată pe administratori ”încălcarea îndatoririlor” faţă de bancă.

Un alt subiect aflat pe ordinea de zi este aprobarea remuneraţiei membrilor noului consiliu de administraţie al Patria Bank.

De asemenea, în şedinţa extraordinară din 2 august a adunării acţionarilor, Ilie Carabulea cere ”aprobarea formulării acţiunii în răspundere contra administratorilor pentru daune cauzate societăţii de aceştia prin încălcarea îndatoririlor lor faţă de societate”.

Acțiune contra administratorilor

Pentru aceeaşi şedinţă Carabulea a propus şi un alt subiect: ”desemnarea persoanei însărcinate să exercite acţiunea în răspundere contra administratorilor în justiţie”.

Banca anunţa în august 2017 că Ilie Carabulea a dat în judecată Patria Bank, pentru 40,6 milioane de lei.

Ilie Carabulea a solicitat atunci instanţei să oblige Patria Bank să îi plătească 40,66 milioane de lei, sumă aferentă acţiunilor răscumpărate de bancă, reiese dintr-un raport al instituţiei transmis de Patria Bank.

Reprezentanţii băncii precizau atunci că plata respectivă nu este încă scadentă.


STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25