Capcană pentru medici. Cum vrea ministrul Sănătăţii să îi prindă pe medicii care iau şpagă

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că va pune bazele unui proiect la nivel naţional pentru identificarea rapidă a medicilor care cer bani de la pacienţi pentru tratamente care, de altfel, sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. 

”Avem de pus în aplicare o strategie anti-corupție și am pus în aplicare un proiect-pilot la Spitalul Fundeni. În acest moment, pregătim niște indicatori să ne ajute să cuantificăm ceea ce facem. Unul dintre obiectivele strategiei este folosirea acestei sintagme de ‘pacient sub acoperire’ care să meargă, în funcție de gradul de satisfacție al pacientului de la un anumit spital, să verifice dacă cele sesizate de pacienți sunt mai mult sau mai puțin reale. Avem acel chestionar de feedback pe care îl analizăm, iar dacă vedem că scade gradul de satisfacție și crește numărul pacienților care spun că li s-a cerut șpagă, trimitem acești pacienți sub acoperire”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Ministrul, pregătit pentru orice situaţie 

Sorina Pintea a adăugat şi că nu toţi medicii sunt pătaţi, dar şi că în orice spital există personal medical care cere bani. 

”Nu cere medicul, ci merge asistenta la pacient și spune: acesta este tariful. Sunt spitale în această țară unde medicii spun: Nu este nevoie, mulțumim. Eu cred că nu merită acești oameni, pentru câțiva care fac asta, să fie murdăriți”, a mai adăugat Sorina Pintea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel