Capcana întinsă de ACL în Diaspora: anularea alegerilor la CCR

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, susține că suplimentarea numărului secțiilor de votare din străinătate implică, pe lângă încălcarea legii, și o problemă constituțională. Vicepremierul se teme că forțarea unei asemenea decizii ar putea duce la invalidarea alegerilor de către Curtea Constituțională a României (CCR).

Liviu Dragnea a fost întrebat, în ediția de luni a emisiunii "Jocuri de putere", de la Realitatea Tv, de ce nu se poate soluționa problema votului din Diaspora printr-o ordonanță de urgență.

"Primul motiv este unul constituțional. Orice contracandidat care n-a intrat în turul doi - nu știu, dna Monica Macovei - poate să spună 'domn'le și eu dacă aș  fi avut mai multe secții de vot în Diaspora intram eu în turul II' și contestă alegerile, pentru că spune că i s-a luat un drept, că a fost defavorizată", a declarat Dragnea.

Potrivit liderului social-democrat, este irelevant dacă cel care face plângerea este un candidat cu șanse sau unul dintre cei înscriși în cursă și care au luat scoruri de sub 5%.

"Să zicem că se fac mai multe secții în străinătate cu încălcarea prevederilor legale. Cine pierde în turul II, probabil ACL, contestă la CCR că au fost organizate alegerile cu încălcarea prevederilor legale și după scaun judecătorii din CCR invalidează alegerile. Sigur, mai stăm cu dl Băsescu nu știu câte luni de zile. E o fericire. Ajungem să invalidăm rezultatul alegerilor. Ăsta este riscul acum", a mai spus Dragnea.

Klaus Iohannis, tranșant cu Traian Băsescu: Nu vreau să-l văd premier

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel