EXCLUSIV  Capcană cu demisia lui Valeriu Zgonea. Detaliul care a schimbat totul

Valeriu Zgonea face încă parte din grupul PSD, au declarat pentru DCNews surse parlamentare. Astfel, acesta poate fi revocat de social democrați de la conducerea Camerei Deputaților chiar în ședința de plen de marți.

Președintele Camerei, Valeriu Zgonea, a scris pe Facebook că nu mai poate fi revocat de PSD, întrucât a fost exclus din partid, iar regulamentul Camerei a fost modificat. Zgonea a depus o contestaţie în şedinţa Biroului Permanent în care susţine că a fost exclus din PSD, că e deputat neafilit şi nu are lider de grup. Noua procedură prevede că doar liderul de grup din care face parte preşedintele Camerei Deputaţilor poate decide revocarea acestuia. Înainte de schimbarea regulamentului, revocarea putea fi făcută de grupul care l-a propus. PSD va încerca să schimbe regulamentul, înainte de a vota revocarea lui Zgonea.

Din punct de vedere formal, însă, Zgonea face parte în continuare din grupul PSD. Motivul: nu a anunțat în plen părăsirea acestui grup, așa că demisia nu a fost formalizată.

Cererea liderului de grup al PSD, Florin Pâslaru, a fost făcută înainte ca Valeriu Zgonea să fi anunțat părăsirea grupului parlamentar social democrat. Chiar dacă a fost dat afară din partid cu câteva zile înainte, din punct de vedere al procedurilor parlamentare el face încă parte din grupul PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel