EXCLUSIV  Capcana celui mai dorit loc din avion: Mulți pasageri vor să-l ocupe în timpul zborului, dar poate deveni periculos în unele situații

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Capcana celui mai dorit loc din avion! Atenție la recomandările pilotului Cezar Osiceanu! 

Multă lume vrea să stea pe locurile de la ieșirile de avarie, dar trebuie să luăm în calcul mai multe aspecte interesante despre acest subiect.

„Astăzi vorbim despre așezarea în avion. Prin introducerea checkin-ului electronic, pasagerul a putut să își aleagă chiar și locul în avion și a ușurat din presiunea pusă pe angajații companiilor aeriene din zona de check-in.

Acest avantaj este, în mod frecvent, exploatat în mod negativ deoarece foarte mulți pasageri ocupă, mai întâi, locurile de la ieșirile de avarie, deși acestea ar trebui să fie ultimele locuri ocupate într-un avion. La aceste ieșiri se pun în mod obligatoriu persoane să le zicem valide, care cunosc și înțeleg limba engleză și cărora însoțitorii de bord le fac un briefing special.

Unele companii chiar suprataxează aceste locuri care au beneficiul unui spațiu mai mare între rândurile de scaune din față pentru a permite evacuarea. În multe cazuri se regăsesc pe aceste locuri vârstnici, persoane care nu cunosc limba engleză și aici trebuie ca fiecare pasager să înțeleagă că este vorba de siguranța lui, dincolo de micul surplus de confort oferit.

În altă ordine de idei, după urcarea în avion și așezarea pe scaunul arondat, este strict necesar să identificați ieșirile de avarie, începând cu cea mai apropiată ocazie cu care să vă faceți și o estimare proprie a timpului necesar ajungerii la ele, în cazul nedorit al unei ieșiri de urgență. Pentru aceasta aveți în buzunarul de pe scaunul din față un cartonaș cu toate detaliile și instrucțiunile necesare, până la momentul în care însoțitorii de bord încep demonstrațiile lor cu privire la mijloacele și ieșirile de salvare.

ATENȚIE: 99% din pasagerii curselor aeriene, din ultimii cinci ani cel puțin, nu citesc instrucțiunile publicate și nu sunt atenți la demonstrațiile însoțitorilor de bord, ceea ce a condus la o rată de creștere alarmantă a riscului de accidente și chiar decese la bordul avioanelor aflate în situații dificile.

Nu uitați că este vorba de viața dumneavoastră în primul rând! Din păcate, lipsa unor reglementări precise în materia distanțelor minime dintre rândurile de scaune a condus la apariția, în special, unor situații în care pasagerii stau în poziții de genul „cu genunchii la gură”!

Gândiți-vă dacă un astfel de avion are o problemă și trebuie evacuați pasagerii doar pe un număr redus al ieșirilor de urgență, iar dumneavoastră sunteți printre acei pasageri care se calcă în picioare efectiv pentru a ieși cât mai repede, unii își mai iau cu ei și trolerele și gențile voluminoase nedate la cală, timp în care fumul gros cuprinde avionul.

ATENȚIE: peste 50% din pasagerii evacuați din avioane, în stare de urgență, au nesocotit instrucțiunile obligatorii comunicate de către însoțitorii de bord la pregătirea cabinei pentru decolare și aterizare și și-au luat cu ei bagajele de mână. Acest lucru a întârziat evacuarea, a pus în pericol de spargere toboganele de evacuare, a crescut numărul pasagerilor decedați sau accidentați”, a spus pilotul Cezar Osiceanu pentru cititorii DC News.

VEZI ȘI: Cum să te îmbraci în avion pentru a nu avea probleme de sănătate în timpul zborului

Îți luai în vacanță un troler cu roți înalte? Renunță la el dacă circuli cu avionul! Ponturi de la pilotul Osiceanu

Capcane „post-pandemie” atunci când circuli cu avionul. Informații mai puțin știute, dezvăluite de pilotul Osiceanu, care te vor scăpa de situațiile neplăcute în concediu (1)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel