Capacitatea rușilor de a cumpăra alimente s-a prăbușit la niveluri record

FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay

Puterea de cumpărare a rușilor în 2022 a scăzut în dreptul a 18 din 24 de produse alimentare de bază, a constatat Rosstat în raportul din iulie cu privire la situația socio-economică.

Deși venitul real disponibil al populației, potrivit agenției, a scăzut cu doar 0,8% - mai puțin decât în ​​timpul crizei pandemice - în ceea ce privește volumul fizic de alimente pe care familia obișnuită îl poate cumpăra, oamenii au devenit rapid mai săraci până la nivelurile de acum mai bine de 10 ani.

În ceea ce privește puterea de cumpărare a cartofilor, rușii au devenit la fel de săraci ca în 2011, reiese din statistici. De asemenea, puterea de cumpărare a verzei a scăzut la minimul istoric din ultimii 11 ani.

În ceea ce privește prețul orezului, făinii, pâinii albe și negre, margarinei și untului, oamenii au devenit mai săraci până la cele mai scăzute niveluri din întreaga istorie a observațiilor.

În funcție de capacitatea de a cumpăra carne de vită, valorile sunt la fel ca în 2012, iar la pui și morcovi situația e la fel ca în 2015. Puterea de cumpărare a venitului mediu pentru zahăr a scăzut la cel mai mic nivel din 2016.

Cererea consumatorilor nu se redresează încă, spune Natalia Orlova, economist șef la Alfa-Bank, pentru The Moscow Times. Vânzările cu amănuntul au scăzut cu 9,6% în iunie, după ce au scăzut 9,8% în mai. Și asta în ciuda faptului că scăderea importurilor a încetinit, subliniază Orlova: de la 50% în aprilie la 30% în iunie, potrivit Alfa-Bank.

Situația de pe piața muncii este încă stabilă - șomajul este aproape de minimele istorice. Peste o mie de companii străine au părăsit Rusia, unde în total sunt angajați 5 milioane de oameni, estimează economiștii de la Universitatea Yale.

Rusia cheltuie de 3,5 ori mai mulți bani pe închisori decât pe înaltă tehnologie. Rezultatele pe piața monetară inteligentă, mai mici decât în ​​America Latină și Africa

Pe piața investițiilor în companii inovatoare, Rusia rămâne un „pitic”, în ciuda planurilor mărețe.

La sfârșitul anului 2021, doar 800 de milioane de dolari au fost investiți în companiile rusești de înaltă tehnologie - de 442 de ori mai puțin decât în ​​Statele Unite (353,8 miliarde de dolari); De 114 ori mai puțin decât în ​​China (91,3 miliarde de dolari) și de 69 de ori mai puțin decât în ​​Marea Britanie (54,9 miliarde de dolari).

Rusia este de 52 de ori în urma Indiei (41,7 miliarde de dolari) și de 32 de ori în urma Australiei (25,5 miliarde de dolari), potrivit experților de la Observatorul Clusterului Rus al Institutului HSE pentru Studii Statistice și Economie a Cunoașterii.

Chiar și în urma țărilor în curs de dezvoltare precum Brazilia și Arabia Saudită, Rusia este de 16 ori în urmă.

În ceea ce privește cursul de schimb al rublei de la sfârșitul anului 2021, investițiile în hi-tech rusesc s-au ridicat la 59,6 miliarde de ruble. Acesta este de 3,5 ori mai mic decât costul închisorilor și coloniilor Serviciului Federal de Penitenciare (207 miliarde de ruble); De 30 de ori mai puțin decât costul întreținerii funcționarilor și autorităților statului (1,8 trilioane de ruble) și de 54 de ori mai puțin decât suma care a fost alocată pentru finanțarea armatei și a ordinului de apărare a statului (3,2 trilioane de ruble).

Investițiile masive în companii de înaltă tehnologie reprezintă un instrument cheie pentru dezvoltarea inovatoare a majorității țărilor care sunt lideri în economia globală, subliniază raportul. Dar rezultatele Rusiei pe piața monetară inteligentă sunt mai mici decât în ​​America Latină și Africa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel