Candidaturi-surpriză la alegerile parlamentare. "Premieră națională"

Dorin Cioabă şi Florin Salam ar putea să candideze pentru parlament pe listele unor partide româneşti, ei fiind incluşi într-un sondaj de opinie lansat, vineri, de mai multe organizaţii ale romilor, cu scopul de a identifica cele mai reprezentative personalităţi ale etniei.

'Am lansat, în premieră naţională, un sondaj de opinie online pe site-ul www.sondaje-rromi.eu în urma crizei de identitate politică a romilor, care se înregistrează la ora actuală. De mai mulţi ani, nu există o reprezentare bună a etniei rome în Parlamentul României şi vrem să vedem care dintre personalităţile rome incluse în acest sondaj se va plasa cel mai bine, astfel încât să intre în Parlament pe listele unor partide româneşti. În sondaj au fost incluşi regele Dorin Cioabă, manelistul Florin Salam, apoi Vasile Ionescu, Aurel Pascu şi Rudolf Moca, personalităţi cunoscute în rândul etniei', a declarat preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltarea Economiei Sociale Cluj, Dragoş Roşianu, scrie Agerpres.

'Vom vedea şi care sunt ofertele partidelor româneşti şi le aşteptăm la un dialog. Având în vedere situaţia juridică în care se află Partida Romilor şi liderul Nicolae Păun, care a fost anchetat, nu mai există un interes pentru politică din partea comunităţilor romilor din România. Această formaţiune nu mai reprezintă romii şi de aceea noi insistăm pentru o continuare a reprezentării etniei în Parlament. La sondajul online pot vota toţi romii, din ţară sau din diaspora, care cred că este nevoie de o schimbare a reprezentării etniei în Parlament', a menţionat Florin Bârsan.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel