Candidatură Iohannis. Chirieac, verdict: El încă nu știe

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Mai sunt câteva zile până intrăm în anul electoral 2019, când vom avea alegeri europarlamentare, dar și alegeri prezidențiale la noi în țară. Vom avea sau nu un nou președinte?

Câte șanse mai are președintele la un nou mandat în condițiile în care sprijinul pentru el este din ce în ce mai limitat în acest moment? A fost una dintre întrebările la care a răspuns analistul politic Bogdan Chirieac, sâmbătă, în emisiunea de seară de la România Tv.

Klaus Iohannis nu mai are șanse la un nou mandat. El a intrat în orizontul de așteptare negativ. Dacă nu se întâmplă ceva deosebit în timpul președinției rotative a României... de exemplu să-și apere țara, dar el a ieșit să spună că România nu este pregătită pentru președinția UE. El a fost împins patru ani de unul sau mai mulți consilieri în această zonă marginală, pentru a-i face loc lui Dacian Cioloș. Problema e pe stânga, să vedem care va fi contracandidatul. Klaus Iohannis încă nu știe, dar e în afara jocului pentru prezidențiale. Cred că nici nu va candida. După europarlamentare se va lămuri și nu va mai candida”, a anunțat Bogdan Chirieac.

Următoarele alegeri prezidențiale în România vor avea loc în noiembrie sau decembrie 2019. Klaus Iohannis a câștigat ultimele alegeri prezidențiale în 2014, cu 54,43% din voturi, fiind învestit în funcție odată cu depunerea jurământului pe 21 decembrie 2014.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel