Candidatul lui Băsescu: Președintele, fără imunitate

Candidatul Partidului Mișcarea Populară la președinție, Cristian Diaconescu, propune ca parlamentarii și președintele României să nu se mai bucure de imunitatea pe care în prezent le-o conferă Constituția României.

"Noi dorim eliminarea imunității din toate zonele. În fața legii toți suntem egali. Se poate face un astfel de demers foarte ușor pe cale parlamentară. Dacă politicienii au încredere în justiție nu văd de ce s-ar teme de plângeri, sezizări neîntemeiate pentru ele ar putea fi foarte ușor. Chiar și președintele României trebuie să fie egal în fața legii", a declarat, într-o conferință de presă, noul președintele Fundației Mișcarea Populară, conform stiripesurse.ro.

Inițiatorul Fundației și Partidului Mișcarea Populară, președintele Traian Băsescu, a fost scăpat de mai multe ori, în cei zece ani de mandat, de sala de judecată, datorită imunității prezidențiale. 

Ultimul caz este cel al plângerii de șantaj depusă de senatorul Gabriela Firea pe numele lui Traian Băsescu, care a rămas fără efect după ce magistrații au invocat imunitatea de care se bucură șeful statului, potrivit Constituției.

De ce nu este anchetat Băsescu în dosarul acuzaţiilor de şantaj aduse de senatorul Firea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel