Candidați prezidențiale 2019. Surprize după votul juriului în emisiunea ”România 2019”

Iohannis - Dăncilă
Iohannis - Dăncilă

Cozmin Gușă a analizat, în emisiunea "România 2019", alături de invitații săi, primii cinci candidați pentru alegerile prezidențiale. Cei patru jurați ai emisiunii au disecat fiecare mesaj al candidaților, dar și discursurile susținătorilor și le-au acordat note.

În decursul emisiunii ”România 2019”, fiecare susținător a încercat să scoată în evidență principalele atuuri ale propriului candidat înscris în cursa prezidențială.

Marele câștigător al celei de-a doua ediții a emisiunii România 2019 a fost susținătorul lui Klaus Iohannis, Ilie Bolojan.

"De ce cred eu că președintele Klaus Iohannis merită să-și reînnoiască mandatul? Pentru că aș defini cu trei atribute acest mandat: președintele insituțional, președintele predictibil și președintele direcției bune. La asaltul PSD asupra Justiției, la derapajele de politică externă, a ținut direcția bună", a spus Ilie Bolojan.

"Viorica Dăncilă este un om integru. Dacă asupra lui Klaus Iohannis s-a dovedit că a dobândit niște case cu acte false, și asta a fost dovedit în instanță, dacă Dan Barna a făcut afaceri cu statul, dacă Mircea Diaconu a fost acuzat de conflict de interese, Viorica Dăncilă nu poate fi acuzată de niciun act de corupție. Din această cauză, cred că este un alt motiv pentru care Viorica Dăncilă poate câștiga alegerile prezidențiale", a spus Ioan Mang.

"Dan Barna este un tip foarte hotărât, decis, foarte perseverent, are o gândire pozitivă, își stabilește un target și îl realizează, este dispus la dialog. Și să știți că nu este ușor să conduci USR. Este un om apropiat de cetățeni, el este singurul candidat care a ieșit în stradă, stă de vorbă cu fiecare om, încearcă să-i convingă să-i acorde semnătura", a spus Silviu Dehelean.

"Teodor Paleologu, pentru mine, este un om curajos, care nu este tras cu cheița, care nu recită o partitură scrisă de Macron sau de altcineva când vine la București, este un om care spune lucrurilor pe nume într-un soi de civilitate uitată azi pentru că-l poate critica pe Klaus Iohannis... Un om plin de umor și spontaneitate. Este un om care s-a luptat la București cu samsarii din domeniul imobiliar, protejând patrimoniul, ca ministru al Culturii, un om care are experiență diplomatică", a spus Mihail Neamțu.

 

Cum au votat jurații

"Mircea Diaconu, dintre cei prezenți de față care susțin candidatul, este singurul candidat independent. Deși este susținut de PRO România și ALDE, a spus clar că nu are ce să le ofere acestor partide. Este un om banal de simplu, un om mai banal ca toată lumea, este un om plin de modestie, un om care se respectă pe sine și, în același timp, îi respectă și pe cei din jurul lui, viața i-a dovedit că e un om înclinat spre succes, iar spre deosebire de alții care au avut succes, succesul nu l-a îmbătat, a rămas același om obișnuit", a spus Octavian Bara.

Discursurile susținătorilor au fost atent disecate de juriul avizat al emisiuni "România 2019", iar momentul cel mai important al serii a fost acordarea notelor. Au acordat puncte Narcisa Iorga, Ovidiu Simonca, Bogdan Comaroni, avocatul Cornelia Lalu.

"Totalul emisiunii: Diaconu - 6 puncte, Dăncilă - 11, Barna - 12, Paleologu - 14, Iohannis - 16 puncte. Clasamentul general, la primele două ediții: Barna - 12 puncte, Diaconu - 15, Dăncilă - 21, Paleologu - 29, Iohannis - 30 de puncte", a concluzionat Cozmin Gușă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel