EXCLUSIV  Candidați alegeri 2019 / 2020. Barna, detalii despre alianța cu partidul lui Cioloș

Dan Barna
Dan Barna

Președintele USR, Dan Barna, a declarat, pentru DC News, că alianța cu partidul Plus, fondat de Dacian Cioloș, ar cuprinde participarea pe liste comune la toate alegerile inclusiv până în 2020.

Dan Barna a explicat că intenținează să creeze o alianță politică a forțelor de dreapta din România. "Vom ști la sfârșitul acestei luni dacă vom avea alianță cu Plus și obiectivul discuțiilor pe care le avem în prezent este o alianță până în 2020. Tot ce facem până atunci, inclusiv europarlamentarele, este gândit din această perspectivă - a unei alternative consistente, credibile și puternice pentru România. Vom constitui o forță în care românii să poată să aibă încredere din punct de vedere al valorilor de integritate, fără penali", a spus șeful USR pentru DC News.

Despre o posibilă includere în alianță a PNL-ului, Barna a sugerat că acest lucru nu poate fi luat în considerare momentan. "Deocamdată nu suntem în acea etapă", ne-a spus președintele USR.  

Candidat comun la prezidențiale?

Pe de altă parte, la acest moment, este exclus ca USR și noua alianță să îl susțină pe Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale. Președintele USR a reiterat faptul că partidul său va avea candidați proprii la toate alegerile.

"Eu am anunțat dintotdeauna că USR va conta în politică, că a venit să rămână, nu că este o aripă tânără rătăcită și că vom avea candidați proprii la toate alegerile. Dacă alianța se va perfecta, vom decide atunci cum vom proceda la toate rândurile de alegeri ce vor urma", a mai spus Barna.

”Așadar nu este dificil de concluzionat că este foarte posibil ca noua alianță USR-PLUS să susțină un candidat comun și la alegerile prezidențiale", a mai spus Barna. 

VEZI ȘI:

Ciolos, candidatură europarlamentare. Orban, mesaj cheie

Buda (PNL), dezamăgit de Cioloș: Nu pot să nu fiu supărat și mâhnit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel