EXCLUSIV  Candidat PSD, alegeri prezidențiale. Codrin Ștefănescu: Vă spun în exclusivitate

Bogdan Bolojan / 12 ian 2018 / 09:48 Salveaza PDF Comentarii

Codrin Ștefănescu a vorbit la DCNews Live despre caracteristicile pe care trebuie să le îndeplinească viitorul candidat al Partidului Social Democrat la alegerile prezidențiale. 

"Candidatul PSD trebuie să aibă următoarele calități și vă spun în exclusivitate, pentru noi și electoratul nostru. Noi așa gândim: unu: să nu fie securist și al statului paralel.

Doi: să aibă curaj să își asume lucrul acesta, cu tot ce se pregătește.

Trei: Să reușească în turul doi să ia șase procente suplimentare, pentru că partidul deja îi dă 42-44 %. Și lui Ponta i-a dat și oricui. Uitați, să zicem că Bogdan Chirieac este membru vechi de partid, iar partidul decide ca Bogdan Chirieac să fie candidatul la președinție, motoarele partidului și încrederea pe care o au în noi oamenii spun așa: Chirieac 42-44 %, sau chiar mai mult. Pe acest model, candidatul Chirieac trebuie să convingă în turul doi încă 5-6% din oameni, pentru că 44 % ia din nou," a spus Codrin Ștefănescu la DCNews Live.

Secretarul general adjunct al PSD este dezamăgit că Victor Ponta nu a reușit să obțină mai multe procente în turul doi al precedentelor alegeri prezidențiale. El spune că lansarea candidatului la prezidențiale va fi una cu aproximativ 100 000 de oameni. 

"Asta a făcut Ponta. I-a dat partidul 44 % în primul tur, iar el a reușit 45 % în turul doi. Deci el, suplimentar nu a reușit nici măcar un procent să convingă. Partidul i-a dat. 80 000 de oameni s-au strâns pe Stadionul Național, din toată țara, cu toate delegațiile: cu primari, cu steaguri. A fost lansarea la prezidențiale. Când vom lansa noul candidat poate facem cu peste 100 000 de participanți, într-o piată în București," a mai spus Codrin Ștefănescu.

Vezi declarația completă:


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25