CANDIDAT PREZIDENȚIALE OFIȚER ACOPERIT. Macovei: Nu sunt eu

Candidatul la Preşedinţie, Monica Macovei, a declarat joi dacă este sau a fost ofiţer acoperit.

"Spun de la început foarte ferm: nu am fost şi nu sunt ofiţer acoperit sau în orice alt fel al vreunui serviciu de informaţii român sau străin", a afirmat Macovei.

Ea a spus că de altfel preşedintele sau instituţiile au avut posibilitatea să o verifice în 2005 şi în 2008, când i s-a propus să fie ministru al Justiţiei, precum şi în 2009, când preşedintele i-a propus să fie candidat la funcţia de premier.

Macovei a mai arătat că, dacă există un ofiţer acoperit între candidaţii la Preşedinţie, este un lucru foarte grav, un atentat la siguranţa naţională şi la democraţie şi singura cale instituţională de urmat este prin Comisiile parlamentare de control SRI şi SIE.

"Singura cale instituţională de urmat (...) este următoarea: Comisiile permanente din Parlament de control SRI şi SIE să limpezească astăzi acest subiect, discutând şi chemând la comisii pe preşedinţii celor două servicii de informaţii", a spus Macovei.

Ea a arătat că ACL a cerut o comisie specială de anchetă pe această temă, dar nu aceasta este soluţia, deoarece ia prea mult timp, iar în România când se cere o comisie de anchetă înseamnă amânarea subiectului sau uneori îngroparea acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel