CANDIDAT PREZIDENȚIALE OFIȚER ACOPERIT. SIE: Nu există ofițeri acoperiți în Parlament sau Guvern

Serviciul de Informații Externe (SIE) transmite că structura nu are niciun ofițer acoperit în rândul membrilor Guvernului sau Parlamentului, reacție survenită după afirmațiile președintelui Băsescu potrivit cărora un candidat la Președinție a fost ofițer acoperit.

Șef SRI, despre avertismentul lui Băsescu: Ofițerii acoperiți nu trebuie să candideze la Președinție

"A avut loc şedina Comisiei de control şi supraveghere a SIE. Am primit un material din partea serviciului semnat de ministrul Meleşcanu prin care ni se comunică că nu există niciun fel de situaţie în care un candidat, ministru, parlamentar să fie ofiţer acoperit", a declarat miercuri Ilie Sârbu.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, care este și membru al Comisiei de Control a SIE, a precizat că nu există situații precum cele vehiculate în presă ca urmare a afirmațiilor președintelui.

"Lucrurile sunt foarte clare. Nu există. Noi nu discutăm ipotetic. Ce s-a întâmplat înainte de '89 era o situație clară, precisă, dl. președinte Băsescu a adus-o în spațiul public și a vorbit de candidații la funcția de președinte. Dincolo de asta, o considerație personală: situația pe care a creat-o dl. Băsescu nu ne avantajează. Ori acceptăm că serviciile s-au reformat și avem deplină încredere în ele și comisiile acestea care lucrează știu exact ce se întâmplă. Avem și noi o răspundere foarte mare în fața oamenilor", a declarat senatorul.

Președintele Traian Băsescu a avertizat recent că va spune public numele candidatului la Președinție care a fost  ofițer acoperit, dacă acesta nu își "completează CV-ul" din proprie inițiativă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel