EXCLUSIV  Candidat PNL, către managerul Spitalului din Buhuși: Mă opresc la Orban direct!- AUDIO. Constantin Poiană, REACȚIE pentru DCNEWS: Mâine depun plângere

foto: Buhusi.net
foto: Buhusi.net

Florin Diaconu, candidatul PNL la Primăria Buhuși, l-a sunat pe Constantin Poiană, managerul Spitalului din Buhuși, spunându-i să nu se mai ia de un chirurg din spital și avertizându-l că va merge ”până la Orban” dacă se va mai întâmpla. DCNews l-a contactat pe managerul Constantin Poiană, care ne-a oferit o primă reacție în urma celor auzite. 

Iată mai întâi dialogul din înregistrare: 

Constantin Poiană: Bună ziua, domnule Florin! Cu stimă!

Florin Diaconu: Salut, Costel! Te deranjez cu o singură rugăminte, foarte importantă. 

Constantin Poiană: Cu drag. D.

Florin Diaconu: Te rog frumos, ca să fie toată treaba bună, nu te mai lua de T. T. este omul meu, e omul care muncește pentru mine în spital și în orașul Buhuși.

Constantin Poiană: Dar cu ce m-am luat de el?

Florin Diaconu: Tu, dacă dai în el, dai în mine. 

Constantin Poiană: Da, dar el face niște încălcări…

Florin Diaconu: Nu face nicio încălcare. De 20 de ani el este medicul acestui oraș. Îl știu de când lucra mama în Chirurgie.

Constantin Poiană: Uite, de exemplu, refuză să-mi semneze triajul. 

Florin Diaconu: Costel, îți promit că nu mă opresc nici la prefect, nici la Arim (director executiv DSP Bacău), mă opresc la Orban, direct. Te rog frumos, lasă-mi omul în pace! Atât te rog! 

Constantin Poiană: Îl las în pace în condițiile în care respectă legea, dacă nu respectă legea, înseamnă că o încalc eu. Nu-mi ceri să încalc legea, nu? 

Florin Diaconu: Bine, bine, am înțeles. 

Video de mai jos a ajuns la DCNews printr-un mesaj primit pe WhatsApp. Ulterior, l-am contactat pe Constantin Poiană, managerul Spitalului Orășenesc Buhuși. 

Managerul Spitalului din Buhuși ne-a dezvăluit că ”am deja toată documentația gata, mâine dimineață voi depune plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buhuși pentru că am considerat și consider că a fost un șantaj asupra mea, așa am văzut eu lucrurile și merg mai departe pentru că nu mi se pare normal să fiu amenințat”

Constantin Poiană a ținut să precizeze, pentru DCNEWS, că ”nu este o chestie politică, nu este nimic politic, eu n-am folosit cuvinte de partide, doar înregistrarea am dat-o cuiva s-o prelucreze pentru a putea fi disponibilă Parchetului și de acolo probabil a ajuns în alte medii, dar nu este înregistrarea pusă de mine la dispoziție către anumite persoane”. 

Managerul spitalului ne-a mai spus că ”într-un spital cu 280 de salariați, într-o situație de criză, de pandemie, apar oarecare nemulțumiri, dar era o problemă internă a spitalului, însă în cadrul spitalului nu s-a ajuns niciodată la conflicte majore în acest sens. Doctorul la care se face referire e un medic foarte bun, nu avem ce să-i reproșăm, au existat mici incidente, cu semnarea triajului, cu anumite proceduri, dar puteam să le rezolvăm intern, fără nicio amenințare și fără nimic din afară.” Constantin Poiană a precizat că situațiile au fost minore, neajungându-se până la Comisii de Disciplină. 

”Telefonul acestui domn Diaconu, pe care-l cunosc și-l stimez, îl știam un om foarte ok, a venit la un moment nepotrivit și modul cum a abordat subiectul a fost total neinspirat” ne-a declarat Constantin Poiană. Despre eventualitatea schimbării sale din funcție după o ingerință politică, ne-a răspuns că ”se poate întâmpla orice”. 

Totodată, managerul spitalului ne-a mai subliniat că scandalul nu este politic: ”Eu am o relație foarte bună cu prefectul județului Bacău, chiar am fost vineri personal și l-am informat despre această situație, am o colaborare foarte bună cu DSP-ul, chiar și cu Ministerul Sănătății, personal am fost la dl. ministru, n-am ce să reproșez. Pe mine nu mă interesează în ce partid este dl. Diaconu, nici ce culoare politică are.” 

”Nu țin la funcția mea” a precizat managerul. Pus în fața situației în care ar putea fi înlăturat din cauza acestui conflict, Constantin Poiană ne-a răspuns: ”N-aș accepta așa ceva, aș merge eu personal la dl. Orban.”

”Suntem un spital mic, dar unul care ne facem treaba. Gândiți-vă că un spital mic de provincie a reușit să atragă 18 medici într-un an și jumătate. Știți cât de greu e să aduci medici la spitalele mari? Dar la cele mici...” a conchis managerul Spitalului din Buhuși. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel