EXCLUSIV  Candidat PNL, către managerul Spitalului din Buhuși: Mă opresc la Orban direct!- AUDIO. Constantin Poiană, REACȚIE pentru DCNEWS: Mâine depun plângere

foto: Buhusi.net
foto: Buhusi.net

Florin Diaconu, candidatul PNL la Primăria Buhuși, l-a sunat pe Constantin Poiană, managerul Spitalului din Buhuși, spunându-i să nu se mai ia de un chirurg din spital și avertizându-l că va merge ”până la Orban” dacă se va mai întâmpla. DCNews l-a contactat pe managerul Constantin Poiană, care ne-a oferit o primă reacție în urma celor auzite. 

Iată mai întâi dialogul din înregistrare: 

Constantin Poiană: Bună ziua, domnule Florin! Cu stimă!

Florin Diaconu: Salut, Costel! Te deranjez cu o singură rugăminte, foarte importantă. 

Constantin Poiană: Cu drag. D.

Florin Diaconu: Te rog frumos, ca să fie toată treaba bună, nu te mai lua de T. T. este omul meu, e omul care muncește pentru mine în spital și în orașul Buhuși.

Constantin Poiană: Dar cu ce m-am luat de el?

Florin Diaconu: Tu, dacă dai în el, dai în mine. 

Constantin Poiană: Da, dar el face niște încălcări…

Florin Diaconu: Nu face nicio încălcare. De 20 de ani el este medicul acestui oraș. Îl știu de când lucra mama în Chirurgie.

Constantin Poiană: Uite, de exemplu, refuză să-mi semneze triajul. 

Florin Diaconu: Costel, îți promit că nu mă opresc nici la prefect, nici la Arim (director executiv DSP Bacău), mă opresc la Orban, direct. Te rog frumos, lasă-mi omul în pace! Atât te rog! 

Constantin Poiană: Îl las în pace în condițiile în care respectă legea, dacă nu respectă legea, înseamnă că o încalc eu. Nu-mi ceri să încalc legea, nu? 

Florin Diaconu: Bine, bine, am înțeles. 

Video de mai jos a ajuns la DCNews printr-un mesaj primit pe WhatsApp. Ulterior, l-am contactat pe Constantin Poiană, managerul Spitalului Orășenesc Buhuși. 

Managerul Spitalului din Buhuși ne-a dezvăluit că ”am deja toată documentația gata, mâine dimineață voi depune plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buhuși pentru că am considerat și consider că a fost un șantaj asupra mea, așa am văzut eu lucrurile și merg mai departe pentru că nu mi se pare normal să fiu amenințat”

Constantin Poiană a ținut să precizeze, pentru DCNEWS, că ”nu este o chestie politică, nu este nimic politic, eu n-am folosit cuvinte de partide, doar înregistrarea am dat-o cuiva s-o prelucreze pentru a putea fi disponibilă Parchetului și de acolo probabil a ajuns în alte medii, dar nu este înregistrarea pusă de mine la dispoziție către anumite persoane”. 

Managerul spitalului ne-a mai spus că ”într-un spital cu 280 de salariați, într-o situație de criză, de pandemie, apar oarecare nemulțumiri, dar era o problemă internă a spitalului, însă în cadrul spitalului nu s-a ajuns niciodată la conflicte majore în acest sens. Doctorul la care se face referire e un medic foarte bun, nu avem ce să-i reproșăm, au existat mici incidente, cu semnarea triajului, cu anumite proceduri, dar puteam să le rezolvăm intern, fără nicio amenințare și fără nimic din afară.” Constantin Poiană a precizat că situațiile au fost minore, neajungându-se până la Comisii de Disciplină. 

”Telefonul acestui domn Diaconu, pe care-l cunosc și-l stimez, îl știam un om foarte ok, a venit la un moment nepotrivit și modul cum a abordat subiectul a fost total neinspirat” ne-a declarat Constantin Poiană. Despre eventualitatea schimbării sale din funcție după o ingerință politică, ne-a răspuns că ”se poate întâmpla orice”. 

Totodată, managerul spitalului ne-a mai subliniat că scandalul nu este politic: ”Eu am o relație foarte bună cu prefectul județului Bacău, chiar am fost vineri personal și l-am informat despre această situație, am o colaborare foarte bună cu DSP-ul, chiar și cu Ministerul Sănătății, personal am fost la dl. ministru, n-am ce să reproșez. Pe mine nu mă interesează în ce partid este dl. Diaconu, nici ce culoare politică are.” 

”Nu țin la funcția mea” a precizat managerul. Pus în fața situației în care ar putea fi înlăturat din cauza acestui conflict, Constantin Poiană ne-a răspuns: ”N-aș accepta așa ceva, aș merge eu personal la dl. Orban.”

”Suntem un spital mic, dar unul care ne facem treaba. Gândiți-vă că un spital mic de provincie a reușit să atragă 18 medici într-un an și jumătate. Știți cât de greu e să aduci medici la spitalele mari? Dar la cele mici...” a conchis managerul Spitalului din Buhuși. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel