Candidați PNL europarlamentare. Ce spune Orban despre Chirilă

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Ludovic Orban, a vorbit despre candidații la alegerile europarlamentare.

El a anunţat duminică, la Mediaş, că până la finalul toamnei vor fi stabiliţi candidaţii liberali pentru Parlamentul European.

'O să adoptăm în Consiliul Naţional criteriile, procedura, calendarul de alcătuire a listelor pentru Parlamentul European şi orice candidat care reprezintă orice filială va fi în această competiţie, care va porni după decizia Consiliului Naţional şi cred că până la sfârşitul toamnei vom finaliza listele. E foarte importantă lista pentru Parlamentul European. (...) Trebuie să trimitem oameni reprezentativi, oameni care au în spate cariere, oameni care au experienţă în relaţii internaţionale, oameni care deţin competenţe în anumite domenii, care eventual să fie şi recunoscuţi pe domeniile respective în comisiile de specialitate în care îi trimitem. (...) Vom avea grijă să trimitem oameni de calitate, oameni care să ajute România, să fie respectaţi de colegii lor', a spus Orban într-o conferinţă de presă.

Consiliul Uniunii Europene a adoptat o decizie prin care viitoarele alegeri europarlamentare se vor desfăşura între 23 şi 26 mai 2019, date agreate în unanimitate de Consiliu după consultări cu Parlamentul European, potrivit unui comunicat al Consiliului UE.

Tudor Chirilă, fake news

Totodată, în contextul în care şeful PNL a vorbit despre viitoarele alegeri, acesta a precizat că nu a discutat cu Tudor Chirilă să candideze din partea PNL pentru Primăria Capitalei. 'A fost un fake news. Îl apreciez ca om de cultură (...), dar la Primărie trebuie să pui un om cu experienţă administrativă', a mai spus Orban, după ce în urmă cu două săptămâni în presă au apărut informaţii că s-au purtat discuţii cu artistul Tudor Chirilă pentru o eventuală candidatură. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel