Candidați DNA, respinși. Chirieac: Un milimetru de eroare și s-a terminat totul

Bogdan Chirieac, analist politic, a comentat subiectul zilei, la emisiunea Obiectiv, de la Antena 3. Analistul politic a făcut o descriere a viitorului procuror-șef DNA.

"Un procuror şef DNA ar trebui să fie în parteneriat cu Parlamentul (...) Pentru a lupta împotriva corupţiei, trebuie câteva schimbări fundamentale în lege (...) Instanţele de judecată să nu judece în patru, șase sau opt ani, ci cu celeritate. Este unul dintre multele motive pentru care nu avem infrastructură în România (...)

Să negocieze cu Parlamentul ce trebuie făcut pentru îmbunătăţirea legislaţiei, să nu încerce să facă ei legile, ci să convingă oamenii că legile acelea sunt necesare. Să nu fie abuzivi, să comunice cu societate, să nu fie împotriva ei (...)

Nu oricine îţi este duşman, nu oricine deranjează un om politic puternic trebuie băgat la puşcărie. Trebuie luptat cu această tendinţă existentă. Atunci când deranjezi, ţi se face un dosar, se apasă pe buton şi eşti ejectat din spaţiul public. Să ai conțtiință că procurorul, ca şi judecătorul, are drept de viaţă şi de moarte asupra cetăţeanului. Unui om târât prin procuratură şi justiţie, timp de șase ani, şi achitat sau condamnat, i-ai distrus viața.

Ai responsabilitate la fel de mare ca un chirurg care operează pe inimă sau pe creier. Un milimetru de eroare şi s-a terminat totul (...) Lucrurile trebuie privite cu mult calm, echilibru, cum face Tudorel Toader, în aşa fel încât să poti închide războiul româno-român şi să reîncepi dezvoltarea", a spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel