Când va fi citită în Parlament moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban

Ilustrativ
Ilustrativ

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a anunțat, joi, în urma ședinței Birourilor Permanente Reunite a Camerei Deputaților și Senatului, că s-a stabilit ca citirea moțiunii, în Parlament, să aibă loc luni, la ora 14.00. El a zis că nu s-a stabilit întreg calendarul, dovadă a neseriozității PSD.

„Dacă PSD trata serios subiectul moțiunii, azi discutam de un calendar precis. Citire, dezbatere, vot. Astăzi au stabilit doar ziua citirii, luni și dovada faptului că PSD tartează neserios această moțiune, nu se grăbește, nu-și dorește, deci nu vorbim de căderea Guvernului Orban. Astăzi a avut loc ședința BPR a Camerei Deputaților și Senatului. Am fost anunțați în legătură cu depunerea moțiunii de cenzură semnată de către 208 de senatori și deputați din partea grupurilor PSD și UDMR. (...) Luni se va stabili data dezbaterii și a votului”, a declarat liderul deputaților PNL, Florin Roman, joi, în urma ședinței Birourilor Permanente Reunite, pentru stabilirea calendarului moțiunii de cenzură, potrivit Mediafax.

Care este motivaţia moţiunii

Motivul moțiunii de cenzură este asumarea răspunderii Executivului pe proiectul de lege care prevede alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

PSD și UDMR acuză Executivul, în textul moțiunii de cenzură intitulată "Guvernul Orban/PNL- privatizarea democrației românești", de încălcarea principiilor democratice, prin asumarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi. Textul moțiunii de cenzură inițiată de PSD și UDMR face apel la respectarea principiilor democratice și critică decizia Guvernului Orban de a-și asuma răspunderea pe proiectul de lege care prevede alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel