Când va fi APROBATĂ o nouă lege a minelor

gerea
gerea

Ministrul Economiei a dezvăluit când ar urma să fie aprobată o nouă lege a minelor. Andrei Gerea a declarat, în cadrul unei întâniri cu Martin Fergus Harris, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România, că noua lege va fi aprobată în luna februarie. 

În 10 decembrie sau în "marțea neagră", Legea minelor a picat în plenul Camerei Deputaților. Au fost voturi insuficiente, 160. Două zile mai târziu, premierul Victor Ponta l-a mandatat pe Andrei Gerea, ministru liberal, să elaboreze un nou proiect al legii minelor care să fie adoptat de Parlament.

"Odată cu aprobarea noii legi a minelor, cel mai probabil în cursul lunii februarie, va exista cadrul legal pentru redeschiderea proiectului minier la Remin Baia Mare. Dealtfel, textul noii legi a minelor a fost îmbunătăţit substanţial, astfel încât este favorabil celor care doresc să investească în sectorul minier. Astfel, noua lege prevede scurtarea unor termene, asigurarea respectării proprietăţii, despăgubiri corecte, transparenţă şi au fost eliminate prevederile care puteau fi interpretate ca fiind cu dedicaţie", a spus Andrei Gerea în cadrul întâlnirii cu ambasadorul Marii Britanii, scrie HotNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel