Urmărește emisiunea live



Când se plătesc pensiile aferente lunii decembrie 2023. Anunțul Casei de Pensii

bani, arhivă personală
bani, arhivă personală

Casa de Pensii a transmis un comunicat de presă privind plata pensiilor în luna decembrie 2023.

„Având în vedere sărbătorile legale din 30 noiembrie, respectiv 1 Decembrie, precum și zilele libere de 2 și 3 decembrie 2023, conducerea Casei Naționale de Pensii Publice precizează că a întreprins deja demersurile necesare pentru a asigura plata pensiilor și a celorlalte drepturi care se achită prin casele teritoriale de pensii, aferente lunii decembrie.

Cu sprijinul factorilor poștali, plata drepturilor va începe cu data de 4 decembrie astfel ca, până de sărbători, toate drepturile să fie achitate.

Reamintim că pentru beneficiarii care au ales plata prin conturi bancare, ziua de plată este 12 decembrie.  

În acest context, având în vedere exercitarea dreptului la protest/grevă al salariaților din casele teritoriale de pensii, dorim să îi asigurăm pe beneficiari că activitatea acestor instituții continuă iar plata pensiilor nu este pusă în pericol”, a transmis Casa de Pensii.

VEZI ȘI: Anunț despre pilonul 2 de pensii. Vizează toți românii

Anunț de ultimă oră despre pilonul 2 de pensii!

Deputatul Florin Roman, vicepreședinte PNL, a făcut o precizare pentru toți românii. El a transmis că partidul condus de Nicolae Ciucă nu susține impozitarea progresivă a pensiilor private. „Prin această lege a PNL se va impozita doar câștigul efectiv realizat în urma investitirii banilor din cotizarea la fondurile private, din care se deduce plafonul neimpozabil de 2000 lei. Practic, in urma legii PNL din 2022, românii vor lua mai mulți bani când ajung la vârsta de pensionare, iar cotizațiile nu vor mai fi impozitate”, a zis Florin Roman.

2. arhivă per... (bani-lei-salariu_46566700.jpg)

„PNL nu susține impozitarea progresivă a pensiilor private.

Am cerut ministrului de Finanțe să proroge prin ordonanța “trenuleț” intrarea în vigoare a acestor prevederi, în cazul în care inițiatorul, adică Ministerul Muncii, nu clarifică aspectele semnalate în spațiul public.

PNL a oprit la angajarea răspunderii guvernului naționalizarea pilonului 2 de pensii de guvernul Ciolacu. Mai mult decât atât, PNL este singurul partid care, prin lege, a protejat cei 8 milioane de români de dublă impozitare.

Prin această lege a PNL se va impozita doar câștigul efectiv realizat în urma investitirii banilor din cotizarea la fondurile private, din care se deduce plafonul neimpozabil de 2000 lei. Practic, in urma legii PNL din 2022, românii vor lua mai mulți bani când ajung la vârsta de pensionare, iar cotizațiile nu vor mai fi impozitate.

PNL este garantul apărării pilonului 2 de pensii, iar orice atac la acesta nu este susținut de PNL în Parlament”, a spus Florin Roman (PNL).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel