Când revine Regele Charles în România

Foto: captură video Agerpress, YouTube
Foto: captură video Agerpress, YouTube

Noul rege încoronat plănuiește o călătorie într-un loc care înseamnă mult pentru el. Charles va veni singur în România, fără Regina Camilla și fără responsabilități regale oficiale.

Călătoria pe care o are stabilită Regele Charles peste numai câteva zile este pentru sufletul lui, nu pentru a bifa un eveniment oficial din agenda sa și nici pentru a-și petrece timpul cu jumătatea sa, Regina Camilla. Destinația este Transilvania, locul pe care actualul monarh britanic l-a vizitat de mai multe ori până acum, informează Daily Mail. Prima lui deplasare pe tărâm românesc s-a petrecut în 1993.

Chemarea sângelui

„Își găsește liniștea sufletească în Transilvania”, spune botanistul John Akeroyd pentru publicația britanică Daily Mail. „Are un mic loc în care își petrece timpul afară și stă acolo și scrie câteodată, ceea ce e minunat. Probabil că lucrează mult de obicei, dar acolo se poate relaxa”, a adăugat acesta. John l-a însoțit pe Charles al III-lea în Transilvania aproape anual, în cele două decenii în care regele britanic tot vine în România.

Jurnaliştii Daily Mail sunt de părere că Charles e "chemat" în România şi de sângele pe care îl are în comun cu poporul nostru, fiind înrudit cu Vlad Țepeș. Regele britanic își poate urmări descendența prin străbunica sa, Regina Mary, consoarta lui George al V-lea, până la Vlad al IV-lea, fratele vitreg al cunoscutului conducător fioros.

S-a supărat pe Ceauşescu

În anii ’80, regele britanic a rămas şocat când a aflat de planurile lui Nicolae Ceaușescu de a tăia păduri întregi și-a șterge de pe suprafața pământului mai multe sate, în încercarea de a aduce ţăranii la oraș și a-i transforma în muncitori. În 1989, Charles i-a adresat Secretarului Sir Geoffrey Howe o scrisoare în care și-a exprimat indignarea cu privire la planurile lui Ceaușescu: „Mi-e greu să păstrez tăcerea în timp ce tradițiile rurale și clădirile vechi ale unei societăți europene sunt distruse cu buldozerul pentru a face loc modernităţii”. În același ani Ceaușescu a fost executat. Atunci a fost momentul în care Charles s-a îndrăgostit și mai mult de România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel