EXCLUSIV  Când începe a II-a etapă a Programului Casa Verde Fotovoltaice 2023. Laurenţiu Neculaescu, preşedintele AFM, anunț

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Laurenţiu Neculaescu, preşedintele AFM, a fost prezent în platoul DC News unde a venit cu informaţii noi despre programul Casa Verde Fotovoltaice 2023.

Se dă startul celei de-a doua etape de înscrieri a persoanelor fizice în Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023.

"Undeva în jurul datei de 15 mai va începe înscrierea persoanelor fizice în program. Înscrierea în etapa a doua a persoanelor fizice se va face într-un termen de trei zile lucrătoare pentru fiecare regiune de dezvoltare a ţării, asta înseamnă 24 de zile lucrătoare. Pentru a nu supraaglomera serverele şi a nu avea probleme cu aplicaţia am decis să facem lansare pentru persoane fizice pe cele opt regiuni de dezvoltare ale României. Fiecare regiune va avea trei zile lucrătoare în care oamenii se pot înscrie în aplicaţie.

Acest calendar va fi public şi va fi pus pe siteul AFM, astfel încât fiecare cetăţean să ştie când este perioada aferentă regiunii din care face parte, să poată să aibă documentele valide la momentul înscrierii, să scoată certificatul fiscal de impozite şi taxe locale, cel de la ANAF, cartea funciară şi buletinul.

Imediat după ce va porni sesiunea pentru validarea instalatorilor vom face public şi calendarul pentru persoanele fizice. După înscriere, e un termen de 90 de zile în care persoanele fizice trebuie să ia legătura cu instalatorii, cei validaţi pe lista pe care o vom publica la nivel naţional. Unii se pot duce să instaleze şi în altă regiune, nu avem o problemă cu asta" a spus Laurenţiu Neculaescu, preşedintele AFM.

Ce este Casa Verde Fotovoltaice?

Început în 2019, programul prin care statul subvenționează achiziția și montarea de panouri fotovoltaice pe case a dat mai mult speranțe decât bani și energie. Asta din cauza clasicei birocrații românești și a incapacității cronice a Administrației Fondului de Mediu (AFM) să proceseze într-un timp rezonabil numeroasele cereri depuse de doritori.

De exemplu programul din 2021 s-a derulat de fapt abia în 2022, iar aprobarea dosarelor s-a făcut greoi și cu țârâita și încă se mai face acum, în 2023. Totuși, la ceva sunt bune autoritățile: la promis că data viitoare vor face mai bine. Sub aceste auspicii a apărut Ghidul de finanțare Casa verde Fotovoltaice 2023.

În condițiile climatice românești, un sistem de panouri fotovoltaice de 3kW generează în medie în jur de 4.000 kWh de energie electrică pe an. 

Interviul complet aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel