Când ar putea scădea prețurile. Câciu, anunț pentru români

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com

Adrian Câciu,  ministrul Finanţelor,  a spus când ar putea scădea prețurile.

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat că o scădere a preţurilor ar putea să se producă după jumătatea acestui an în măsura în care guvernanţii vor interveni cu măsuri care să conducă la acest rezultat.

El a răspuns astfel întrebat când se pot aştepta românii la scăderi de preţuri, în condiţiile în care inflaţia înregistrează o uşoară scădere.

"Eu cred că prin mai multe măsuri o să avem acest răspuns undeva după jumătatea anului. Prin mai multe măsuri, nu scad natural dacă nu le ajutăm", a declarat Adrian Câciu, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Cum arată prognoza pentru 2023

"Tot astăzi, datele de la Comisia Naţională de Prognoză, din punctul meu de vedere, certifică, validează eforturile pe care le-au depus antreprenorii, dar şi guvernul, pentru anul 2022, un an foarte complicat - şi din perspectivă economică, şi socială, şi de securitate, şi de stabilitate - şi atestă faptul că avem o creştere a PIB-ului nominal cu 49 de miliarde de euro, cu 22 de miliarde de euro mai mult decât era prognozat la începutul anului 2022. Un context, încă o dată, foarte dificil, în care lucrurile s-au schimbat de la o lună la alta, mai ales începând cu luna februarie 2022, când a început agresiunea rusă în Ucraina.

Ceea ce văd în această prognoză asupra anului 2023, în care se păstrează elementul de prognoză cu creştere economică de 2,8% şi o revenire pe partea de construcţii şi agricultură, dar ceea ce văd în elementele de rezultat ale 2022, şi este îmbucurător, din punctul meu de vedere, este faptul că creşterea economică de 4,9% pentru anul 2022 este construită pe o formare brută de capital fix în detrimentul, dacă vreţi, al consumului. Este modelul pe care atunci când am intrat la guvernare am încercat să-l recreăm, să-l reconsolidăm... să îl restructurăm şi să îl redesenăm. Astfel încât economia românească sau creşterile economiei să se bazeze structural pe elemente consolidate de investiţii private şi investiţii publice", a Adrian Câciu, potrivit Rador.

Vezi și:  S-a aprobat noul plafon pentru Noua Casă. Adrian Câciu: Interesul Guvernului este ca banii să ajungă cât mai repede spre beneficiari

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel