Cancerul la sân: Ateneul Român, iluminat în roz pentru a 18-a oară!

Luni, 1 octombrie, de la ora 19.00, Fundaţia Renaşterea organizează a 18-a ediţie „Iluminare în roz” - simbol al luptei împotriva cancerului de sân, revenind în locul unde a început povestea Fundației - Ateneul Român. Lumina Roz va fi declanșată de regizoarea Chris Simion – Mercurian, ea însăși învingătoare în lupta cu cancerul de sân.

Pe 1 octombrie, de la ora 19.00, Ateneul Român va fi iluminat în roz, semn al luptei contra cancerului la sân, pentru a 18.a oară! Fundaţia Renaşterea a invitat-o să aprindă lumina roz pe regizoarea Chris Simion – Mercurian, ea însăși o învingătoare în lupta contra cancerului la sân.

Dublă aniversare, la Ateneul Român

În fiecare an, la 1 octombrie, în peste 70 de țări se iluminează în roz clădiri reprezentative. Anul 2018 reprezintă pentru noi un prilej de dublă aniversare: a 18-a ediție a evenimentului nostru tradițional de iluminare în roz, dar și celebrarea Centenarului Marii Uniri. Eu și colegele din conducerea Fundației Renașterea suntem foarte mândre că astăzi, la majoratul Fundației, rezultatele activității noastre neîntrerupte în Campania destinată Prevenției și Depistării Precoce a Cancerului de Sân, demonstrează faptul că datorită nouă, mii de românce au avut posibilitatea să lupte pentru viața lor și să își redobândească sănătatea. De aceea, an de an, prin iluminarea în roz, le reamintim femeilor faptul că, prin controlul medical anual, cancerul poate fi învins", a declarat Mihaela Geoană, președintele Fundației Renașterea.

200 de invitați de marcă

Printre cei 200 de invitaţi de marcă se vor regăsi personalități din lumea culturală, medicală, reprezentanți ai societății civile, oameni de afaceri, autorități publice locale și centrale, printre care se vor număra: Sorina Pintea, ministrul Sănătății, Diana Loreta Paun, Consilier de Stat – Președinția României, Attila Laszlo, președintele Comisiei pentru Sănătate din Senatul României, Răzvan Vulcănescu, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Excelența Sa Stella Ronner – Grubacic, Ambasadorul Olandei în România, Excelența Sa Tamar Samash, Ambasadorul Israelului în România și prietenii Fundației Renașterea: Monica Anghel, Horia Brenciu, Corina Caragea, Dani Coman, Monica Dascălu, Dana Deac, Albertina Ionescu, Iuliana Marciuc, Daniela Nane, Margareta Pâslaru, Adelina Pestrițu, Andreea Raicu, Dana Rogoz, Daniel Osmanovici și Iuliana Tudor.

Chris Simion - Mercurian, povestea unei învingătoare

Nu întâmplator, la 1 an de la diagnosticul primit de regizoarea Chris Simion - Mercurian, cu ocazia evenimentului dedicat Zilei Naționale de Luptă împotriva Cancerului de Sân, va fi lansat albumul „Care dintre noi?", texte de Chris Simion - Mercurian și fotografii de Cătălina Flămînzeanu, ce ilustrează într-o manieră artistică, dar surprinzând cât se poate de real confruntarea pacientei oncologice cu diagnosticul și lupta sa pentru viață.

Conducerea Fundației Renașterea - Mihaela Geoană, Cristiana Copos, Veronica Savanciuc, Camelia Șucu, Andreea Mihai, Amalia Năstase, Adriana Cazacu și ambasadorul Andreea Esca - vor fi gazdele unei seri dedicate aniversării celor 18 ani de activitate a Fundației, în an Centenar al Marii Uniri.

Licitație și momente festive

Momentul festiv al iluminării în roz a Ateneului Român va fi urmat de o recepție în foyerul Ateneului și o licitație fără strigare a unor lucrări ale maestrului Ioan Nemțoi, tablouri realizate de Codrin Mircea, Roman Tolici, Andrei Gamart, Mirela Trăistaru, Iulia Candea Daradici, Bogdana Daradici, sculptură realizată de Mihai Tugearu, fotografie de Cătălina Flămînzeanu, colițe cu autograf ale Simonei Halep, manuscris Chris Simion - Mercurian, bijuterii oferite de Metropolitan Jewelry și Bon Bijou, dar și bijuterii realizate de paciente oncologice, membre ale Asociației de Sprijin al Pacientului Oncologic. Fondurile strânse vor fi folosite la achiziționarea unui ecograf performant ce va fi instalat la Centrul Medical de Diagnostic al Afecțiunilor Mamare Renașterea.

Seara va continua cuprezentarea rezultatelor Fundației Renașterea și acordarea diplomelor „18 ani de lumină roz", celor trei parteneri care au fost, 18 ani neîntrerupt, alături de Fundația Renașterea: Pro Tv, McCann și Luxten, precum și diplomele MORE THAN PINK, Iulianei Tudor pentru susținerea proiectelor sociale din domeniul sănătății femeii și lui Chris Simion - Mercurian, pentru implicarea în campania Adolescenta în Roz.

Într-o notă distinctă, de sărbătoare națională cu ocazia Centenarului Marii Uniri, un grup de 13 interpreți de muzică populară, din toate colțurile țării, ne vor ajuta să celebrăm printr-un potpuriu de cântece populare, devenirea noastră ca națiune, dar și Sănătatea Româncelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel