Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Cancerul în sarcină. Prof. dr. Cadariu, despre factorul decisiv în debutul bolii. Există totuși o parte bună

Prof. dr. Patriciu Achimaş-Cadariu, la interviurile DC News și DC Medical
Prof. dr. Patriciu Achimaş-Cadariu, la interviurile DC News și DC Medical

Prof. dr. Patriciu Achimaş-Cadariu, medic primar, supraspecializare ginecologie oncologică şi chirurgie oncologică, a vorbit în cadrul unui interviu acordat pentru DC News și DC Medical despre tot ce trebuie să știe femeile cu cancer.

Prof. dr. Patriciu Achimaş-Cadariu a abordat, în cadrul interviului acordat pentru DC News și DC Medical, și subiectul „cancerul în sarcină”. 

„Este o chestiune legată de evoluția noastră, ca oameni. Perioada fertilă s-a prelungit și prima sarcină se obține la vârste tot mai avansate. În Europa de Vest, la femeile care practică medicina, vârsta medie e undeva la 40 de ani, ceea ce aduce multe probleme de sănătate, dar implicit și cancer.”, a declarat prof. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu.

Pe de altă parte, spune medicul, „sunt diagnosticate multe tinere cu cancer și e vorba și de conservarea fertilității după un tratament al unei neoplazii maligne.”

„Încercăm să lămurim toate lucrurile acestea.”, a completat prof. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu.

Medicul Achimaș-Cadariu: Astăzi, lucrurile sunt mai nuanțate

De asemenea, prof. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu a subliniat că, „în urmă cu câțiva ani, a avea cancer în sarcină însemna automat întreruperea sarcinii și tratarea cancerului. Astăzi, lucrurile sunt mai nuanțate pentru fiecare localizare, pentru fiecare trimestru.”

„Dacă în urmă cu 10 ani participam la un program de pregătire în acest sens și se spunea că chimioterapia se poate face cu toate tipurile chimioterapice destul de liniștit în sarcină, acum doi ani, în 2019, a apărut un studiu care urmărea copiii rezultați din aceste sarcini. Concluziile sunt ușor schimbate, au apărut probleme la copilașii născuți. (...) Este un subiect extrem, extrem de sensibil.”, a mai declarat prof. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu la interviurile DC News și DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel