Cancerul de sân, ce nu se știa despre apariția bolii

Cancerul de sân poate surveni și după vârsta de 70 de ani, iar riscul crește pe măsură ce înaintezi în vârstă.

Un nodul care se simte la palpare nu este singurul semn al cancerului de sân. Este important să verifici dacă nu cumva există umflături și la axilă, fii atentă la schimbările pielii de pe sâni, la modificările formei și mărimii sânilor, la modificările mamelonului, la secreții și la durerea în interiorul sânilor.

Despre investigațiile sânului prin ecografie și mamografie se vorbește ca fiind indicate: prima - în decada 30 de ani, a doua după 40-50 de ani. Dar rareori se amintesc vârste mai înaintate. Or, cancerul de sân poate apărea și la bătrânețe. Motiv pentru care investigațiile sunt indicate indiferent de vârstă. 

Într-adevăr, cu cât este diagnosticat mai devreme, cu atât cancerul de sân are mai multe șanse de vindecare. Dacă este diagnosticat în stadiu incipient, rata de supraviețuire crește considerabil.

Un alt lucru mai puțin cunoscut este că alcoolul favorizează cancerul de sân. Tinerele care beau cu regularitate alcool şi nu au avut nicio sarcină se pot expune unui risc major de a face cancer la sân, demonstrează ample studii recente. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel