EXCLUSIV  Ești obosit/ă și ai slăbit brusc? Simptomele unei boli grave. Dr. Eniko Fejer, SANADOR: Acesta trebuie să fie un semnal de alarmă!

foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels

Dr. Eniko Fejer (SANADOR) a vorbit despre cancerul de colon și simptomele care ar trebuie să ne trimită la medic.

"În România, sunt din ce în ce mai frecvente tumorile maligne ale colonului la persoanele tinere, sub 50 de ani, fiindcă ele sunt obeze, consumă alcool mai mult şi fumează mai mult", a spus Dr. Eniko Fejer.

"Acesta trebnuie să fie un semnal de alarmă"

"Simptomele care sunt alarmante pot fi trecute cu vederea, fiind nespecifice. O astenie mai marcată, oboseală mai marcată care apare în contextul unei anemii, dacă ne gândim bine, scăderea ponderală care nu este voluntară. Ceea ce este mai specific este prezența sângelui în scaun sau modificările caracterului tranzitului intestinal. Anumite tumori care obstrucționează lumenul intestinal pot duce la constipație care alternează cu diareea. Acesta trebuie să fie un semnal de alarmă. Cu cât este descoperită mai devreme tumora, cu atât sunt mai mari șansele chiar de vindecare şi, sigur, de supravieţuire", a mai spus medicul.

Sanador

"În stadiul metastatic, s-au introdus terapiile biologice"

"Pentru a începe un tratament în această boală trebuie să avem un rezultat histopatologic, trebuie să stadializăm boala. Nu se scapă de colonoscopie, doar în situaţia în care se vine în urgenţă cu ocluzie intestinală şi trebuie operat (n.r. pacientul), ceea ce este o traumă şi mai mare decât o colonoscopie, care este o manevră minim invazivă. După ce avem diagnosticul histopatologic, în România facem testări genetice, care sunt de mai multe tipuri, şi, în funcţie de stadiul bolii, se stabileşte secvențialitatea tratamentului.

În stadiul metastatic, s-au introdus terapiile biologice asociate chimioterapiei, dar, mai nou, avem şi imunoterapie, ca recomandare de tratament, respectiv terapiile ţintite. Nu aş intra în detalii, dar sunt terapii țintite care se folosesc în România şi ajută", a declarat Dr. Eniko Fejer.

Interviul, în materialul video de mai jos:

- Image by brgfx on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel