EXCLUSIV  Cancer renal, semne ÎNȘELĂTOARE. Testul simplu care ne ajută. Dr. Bogdan Gabriel Pârlițeanu (Sanador): Asta trebuie făcut

Dr. Bogdan Gabriel Pârlițeanu de la Spitalul Clinic Sanador a explicat care este cea mai la îndemână investigaţie pe care trebuie să şi-o facă atât bărbaţii cât şi femeile atunci când vine vorba despre o suspiciune de cancerele urologice.

Dr. Bogdan Gabriel Pârlițeanu a explicat care sunt primele semne ale unui cancer renal şi a recomandat, pentru început, efectuarea unei ecografii.

"În urologie, una dintre investigaţiile cel mai uşor de efectuat este ecografia de aparat urinar. Asta înseamnă vizualizarea rinichilor, a vezicii urinare, iar, în cazul bărbaţilor, a prostatei. Este una dintre cele mai simple, ieftine şi non invazive investigaţii. Vorbim de investigaţii pentru că un cancer renal poate fi ascuns, poate fi de mici dimensiuni, care doar rar poate să producă o durere surdă, în zona lombară. Iar pacientul poate să zică ‚am o durere de spate’ şi o neglijeaază. Ea reapare poate peste 3-4 luni şi poate doar atunci ajunge la medic", a explicat, în cadrul unui interviu acordat DC News, medicul Bogdan Gabriel Pârlițeanu. 

VIDEO:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel