EXCLUSIV  Cancer hepatic. Ecografia, avantaj major în România. Liana Gheorghe: Nu se întâmplă nicăieri în Occident

Liana Gheorghe, șefa Secției Patologie din Institutul Clinic Fundeni a vorbit la interviurile DCNews despre un aspect deosebit de important în sistemul de sănătate din România în depistarea cancerului hepatic. 

DCNews continuă seria interviurilor medicale realizate de acad. dr. Irinel Popescu, sub egida Academiei de Științe Medicale.

Invitată în cadrul emisiunii, medicul Liana Gheorghe spune că accesul deosebit de rapid la ecografie, pentru depistarea rapidă a tumorilor hepatice este unul din avantajele țării noastre, un lucru care nu se întâmplă nici măcar în statele dezvoltate, din vestul Europei.

"În România, monitorizarea pentru riscul de hepatocarcinom presupune în special ecografia. Din fericire, în gastroenterologia din țara noastră, metoda ecografică este un fel de stetoscop, spre deosebire de ceea ce se întâmplă în vestul Europei. Pacienții nu au nicio limitare de acces, practic. Nu este un cost formidabil, aparatele constituie dotări ale spitalelor, la oricare nivel. Sunt țări unde programarea la o ecografie durează chiar și șase luni, până când poate pacientul trece într-un alt stadiu de boală. Asta nu se întâmplă în România. Inclusiv accesul pacientului, când își dorește, de la medicina primară la specialist este extrem de rapid. Acest aspect este caracteristic fostului bloc estic și central european. Poate că este unul dintre lucrurile pe care ar trebui mai departe să le exploatăm pentru că este un lucru bun," a declarat Liana Gheorghe, șefa Secției Patologie din Institutul Clinic Fundeni. 
 
Iată răspunsul complet:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel