Canabis medicinal: medici și politicieni cer legalizarea în scop terapeutic

Canabis
Canabis

Mai mulți medici și politicieni din Franța solicită legalizarea canabisului medicinal, care ar putea alina suferința a peste 300.000 de pacienți din această țară, informează AFP. 

„Producerea de canabis în scop terapeutic nu mai este doar o opțiune, ci o necesitate în Franța”, estimează medici și reprezentanți aleși ai populației, printre care senatori, deputați, primarul orașului Strasbourg și alții. 

„De ce să impunem semnul interzis și arsenalul legislativ care îl însoțește celor peste 300.000 de pacienți care ar putea să-și aline suferința altfel?”, se arată într-un document publicat de presa franceză, care mai amintește că 33 de țări au legalizat parțial sau total canabisul în scop medicinal. 

Canabis medicinal: când este indicat

Potrivit medicilor, canabisul medicinal „s-a dovedit eficient în gestionarea durerii cronice, în tulburările provocate de chimioterapie și în calmarea spasmelor musculare din scleroza în plăci”. De asemenea, medicii subliniază că „modul de acțiune și modul de administrare prin vaporizare nu antrenează niciun efect secundar”. 

Solicitarea vine în contextul în care ministrul Sănătății din Franța, Agnes Buzyn, se opune legalizării canabisului medicinal. „O țigară din canabis are exact aceeași toxicitate ca o țigară din tutun în privința patologiilor pulmonare și riscului de cancer”, a declarat recent Agnes Buzyn. Totuși în altă declarație pentru RTL, din 17 iunie, preciza că „se poate face o excepție terapeutică în cazul tratării pacienților pentru care nu dispunem de medicamente”. 

Canabis medicinal: țări în care este autorizat

În Europa, canabisul medicinal este legalizat în țări precum Germania, Austria, Olanda, Marea Britanie, Italia, Spania, Portugalia. 

Medicii prescriu medicamente pe bază de canabis medicinal în cazul pacienților cu epilepsie, scleroză în plăci, cancer.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel